Uusimmat

Kehuttu ajopeli poistettiin lopullisesti myynnistä – syyn voi arvata helposti

22.09.2022 13:41 Muropaketin toimitus

Project Cars 2:n myynti loppui kuin seinään, kun julkaisusta tuli kuluneeksi viisi vuotta.

PC Gamer kertoo, että pidetty ajosimulaattori Project Cars 2 on poistettu myynnistä pysyvästi. Peli katosi samaan aikaan Steamista, Humble Storesta sekä sen virallisilta nettisivuilta.

Syynä pelin poistumiseen ovat yksinkertaisesti lisenssisopimusten raukeaminen. Kehittäjillä on ollut rajatut lisenssisopimukset autoista ja ajoradoista, mutta nyt ne ovat päättyneet eikä niitä ole uusittu. Tätä puoltaa myös se, että peli poistui jakelusta tasan viisi vuotta ilmestymisensä jälkeen.

Menetys on ajopelien ystävien kannalta suuri, sillä Project Cars 2 on hyvin pidetty peli. Se sai aikanaan Muropaketin arviossa lähes täydet pisteet, ja Steamissa 80 prosenttia pelaajista antoi pelille myönteisen arvion. Vuonna 2020 ilmestynyt Project Cars 3 ei saanut yhtä hyvää vastaanottoa sen paremmin kriitikoilta kuin pelaajiltakaan.

Pelejä poistetaan usein jakelusta lisenssisopimusten vuoksi, joskus myös väliaikaisesti. Esimerkiksi Metal Gear Solid -sarjan pelejä on parhaillaan poissa myynnistä rauenneiden lisenssien takia, tosin niiden on luvattu palaavan myöhemmin jakeluun. Project Cars 2:n kohdalla sellaista toivoa tuskin on.