Mikä maksaa, kun DLC:t eivät kelpaa?

21.10.2011 11:45 | Jukka O. Kauppinen

EEDAR-tutkimusyhtiö on selvitellyt aihetta, joka on varmasti jokaisen pelijulkaisijan mielessä aamusta iltaan. Pelien lisäsisällöillä kun olisi mukava tahkota lisää rahaa, mutta miksi puolet pelaajista ei niitä suostu ostamaan?

PS3- ja Xbox 360 -konsolipelaajia syynännyt tutkimus arvioi, että noin 20 miljoonaa pohjoisamerikkalaista pelaajaa on ostanut peleihin DLC-lisäosia. Mutta tämäkin isolta kuulostava määrä on vain 34 prosenttia kaikista pelaajista, jotka voisivat ostaa lisäreitä.

Tutkimuksen mukaan puolet lisäreihin lankeamattomista kieltäytyy nettiostoksista turvallisuussyistä.  Muita pääsyitä ovat lisäreiden kalliiksi arvioitu hinta sekä se, ettei lisäreitä voi palauttaa, jos ei olekaan tyytyväinen ostokseensa.

Lähde:Why 49% Of Gamers Won’t Buy Downloadable Content

Lue myös

Autoja kuuluu rakastella… Katseella…

Norjan EA pelaa arveluttavaa peliä Battlefield-arvostelujen kanssa

Star Wars: The Old Republic – ensikosketus BioWaren megamorppiin

Uncharted 3 on nykypelien suurinta seikkailua

Keskustelu

Syy: Se että nämä DLC:t ovat usein ylihintaisia verrattuna niiden sisältöön.
Syy2: Se että nämä DLC:t ovat mitättömän pieniä tuherruksia, esimerkiksi armorit hevoselle. Tai sitten ovat erittäin laaduttomia.
Syy3: Kuka tahansa pystyy tekemään itse armorit hevoselle modaamalla, eikä siitä tarvitse maksaa mitään.

Ostaisin DLC:itä, jos ne olisivat niinkuin ennenvanaan ”Expansion Packit”. Isoja, merkittäviä, laadukkaita lisäosia tai kokonaisia pelejä.

Enitenhän noissa ärsyttää se että pahimmillaan DLC:tä puskee ulos pari viikkoa pelin julkasun jälkeen. Eli toisinsanoen sisältö on jo kutakuinkin valmista mutta otetaan se pois kokoversiosta että voidaan heti rahastaa lisää…

Muistelisin että joissain peleissä on alettu DLC:stä hehkuttaa jo ennen pelin julkaisuakin. Joten ei, en ole ostanut ainuttakaan ja tuskin tulee ostettuakaan.

DLC on vain keino myydä keskeneräinen peli pelaajille ja pyytää näiltä rahaa jotta he saisivat pelin kokonaisena.

Mikä maksaa? – Raha maksaa, ovat kalliita. DLC:t eivät kelpaa? Ovat kakkaa. 9,95 € jostain, että saat jonkun kynysen ponin peliin jolla voit ratsastaa. Tai sitten peli julkaistaan DLC:n kanssa. Käsityksenä DLC on karannut käsistä ja tuntuu, että pelipäivityksetkin ovat kohta DLC nimikkeellä ja niistä pitää maksaa.

ite ostan kyllä kaiken mikä omiin peleihin sopii ja sille näkee tarvetta. Viimeksi esimerkiksi Deus Ex 3:n Missing Link lisärin kovaan hintaan.

Mun mielestä jos on maksanut täyden hinnan pelistä niin silloin kaiken lisäsisällön pitäisi olla ilmaista

Moni jättää DLC:t hankkimatta myös sen takia, että pistävät pelin myyntiin kun se tulee pelattua läpi. Miksi ostaa DLC:tä peliin, jonka aikoo jossain vaiheessa myydä pois?

@4
Tuo 51% sisältää varmasti myös ne, jotka ovat ostaneet esim. yhden tai kaksi DLC:tä yhteen ainoaan peliin. Jos tuollaisia tapauksia on paljon, ei se varsinaisesti ole hyvää DLC-myyntiä kun vähän miettii kokonaiskuvaa.

Eli 51 prosenttia on ostanut DLCtä ja vingutaan siitä kun DLC ei kelpaa?

Ahneutta on montaa sorttia…

Olen hyvin samaa mieltä kahden ylemmän kanssa. Ainoa lisäsisältö ”ilman sisältöä” jonka olen ostanut, on Tripwire Interactiven KF:n character packit, nekin vain siksi, että firma on pieni ja haluan tukea heidän toimintaa…

Samaa mieltä ylemmän kanssa. Ei sitä paskaakaan osteta vaikka saisi kymmenellä sentillä kilon. Ihan oikeat lisälevyt kyllä hyväksyn, mutta rahan pyytäminen naurettavista pikkupäivityksistä tai karttapaketeista on perseestä. Hieno uutinen siis, äänestäkää kaikki lompakolla DLC:tä vastaan, niin saadaan tuote valmiina palapelin sijaan.

Kuvassa oleva oblivion dlc on myös yksi erittäin hyvä esimerkki miksi kaikki eivät niitä osta. Omalla kohdalla ainut ostettu dlc oli bad company 2:een Vietnam ja ihan sen vuoksi kun siinä oikeasti tuli sisältöä. Samaisen pelin specact kit on ostamatta kun siinä ei käytännössä mitään sisältöä tullut.

Muropaketin uusimmat