Uusimmat

Norjan EA pelaa arveluttavaa peliä Battlefield-arvostelujen kanssa

20.10.2011 20:00 Miikka Lehtonen

Voi näitä kansankynttilöitä. EA:n Norjan haaratoimisto on jäänyt kiinni sormet vertauskuvallisessa keksipurkissa, sillä sen edustajat ovat pelanneet hieman vilunkipeliä vuoden odotetuimpiin peleihin kuuluvan Battlefield 3:n kanssa.

Battlefield 3:n lähestyessä kauppojen hyllyä erinäiset julkaisut ovat kyselleet omilta EA:n toimistoiltaan arvostelukappeleitaan, ja Norjassa he saivat yllättävää paluupostia. EA:n norjalaiset edustajat kun halusivat tietää hieman enemmän pelin vastaanottajasta.

Arvostelukappaleita pyytäneille annettiin täytettäväksi pieni kyselylomake, jossa haluttiin tietää muun muassa, mitä arvostelija oli pitänyt aiemmista Battlefield-peleistä, oliko hänellä jotain ennakko-odotuksia pelin suhteen ja laskiko arvostelija itsensä Modern Warfare -faniksi.

Tiettävästi kyse oli sinänsä harmittomasta asiasta: norjalaiset markkinointihemmot yrittivät hieman ennakoida pelinsä saamia arvosanoja, sillä keneltäkään ei vastausten perusteella evätty arvostelukappaleita tai muutakaan todella arveluttavaa. Kyse on silti vähintään vaarallisen liukkaasta rinteestä, sillä tästä ei ole pitkä matka siihen, että ehdotellaan, että mitäs jos se Markku Modernwarfare ei sittenkään arvostelisi peliä, vaan nakki annettaisiin edellisen pelin kehuneelle arvostelijalle. Näinkin on alalla tapahtunut — ei siis juuri EA:n toimesta, vaan yleisemmin.

Toki näihin vaateisiin jokainen kokeneempi päätoimittaja viittaa keskisormella ja antaa jutun haluamalleen arvostelijalle, mutta netti on täynnä pienempiä ja vähemmän luotettavia saitteja, joiden selkäranka voi napsahtaa kun iso firma hieman räpyttelee silmiään. Ja sitten ihmetellään Metacritic-arvosanoja.

Nyt tempaus kuitenkin kolahti norjalaisten nilkoille, sillä kyselylomake päätyi suurten lehtien käsiin ja paljasti koko jutun. Paikallinen edustaja totesi, että kyseessä oli virhe, jota ei olisi pitänyt tapahtua. Niin oli, mutta ei sillä tavalla kuin hän tarkoitti.

Lähde: PC Gamer

Lue myös

Domen arvosteluviikko 41/2011: Battlefield 3, Rage, Williams Pinball Classics, Assassin’s Creed Revelations…

Miksi L.A. Noiren PC-versio viipyy? Rockstar selittää…

Pleikkarikaksikon uudet cooppiseikkailut: arvostelussa Ratchet & Clank: All 4 One

Uncharted 3 on nykypelien suurinta seikkailua