Uusimmat

Rikos ei kannata – Jälleen yksi huijausohjelmien myyjä tuomittiin miljoonakorvauksiin

10.05.2023 13:00 Muropaketin toimitus

Pelistudio Bungie jatkaa uutteraa kamppailuaan pelihuijauksien valmistajia ja kauppaajia vastaan.

Entinen Halo-kehittäjä ja nykyisin Destiny 2:sta tunnettu pelistudio Bungie on jälleen voittanut oikeusjutun taistelussa pelihuijauksia vastaan. Video Games Chronicle kertoo, että Lavicheats on tuomittu maksamaan Bungielle 6,7 miljoonaa dollaria korvauksia huijausohjelmien jakelusta.

Tarkkaan ottaen tuomio tuli DMCA-lainsäädännön rikkomisesta, sekä tekijänoikeus- ja tavaramerkkirikoksista. Syytetty ei tässä tapauksessa koskaan vastannut kanteeseen, joka nostettiin jo vuonna 2021.

Tämä on lyhyen ajan sisällä jo toinen Bungien voittama oikeusjuttu huijausohjelmia vastaan. Viime viikolla kerroimme, että VeteranCheats-ohjelman valmistaja tuomittiin maksamaan studiolle 12 miljoonaa dollaria korvauksia, ja viime vuonna toiset huijausohjelmien valmistajat tuomittiin yli 13 miljoonan korvauksiin. Bungie on käynyt mittavaa kamppailua ehkäistäkseen huijaamista Destiny 2:ssa, ja nyt se näyttää tuottavan tulosta.

Bungie on ollut otsikoissa hiljattain myös siksi, että studio nosti Destiny 2:n Season Passin hintaa juuri uuden kauden kynnyksellä. Nosto ei ole huomattava, mutta se tarkoittaa pelaajille ylimääräisiä mikromaksuja. Asiasta lisää alla olevan linkin takaa.

LUE MYÖS: Destiny 2:n kausitilauksen hintaa nostettiin ärsyttävällä tavalla

LUE MYÖS: Arvostelu | Destiny 2: Lightfall ei häikäise tarinallaan, mutta laajennuksella on muita ansioita