Uusimmat

(Sota)retki punatähden kyydissä: Puola, Suomi, Ukraina, Saksa, Mongolia, Japani…

17.07.2016 10:00 Jukka O. Kauppinen

Neuvostoliitto kahakoi toisen maailmasodan aikana vähän joka suunnalla. Neuvostojen maa hyökkäsi Puolaan pian Saksan jälkeen, ja sen jälkeen kahakoita riittikin joka suunnalla aina vuoteen 1945 saakka.

Jukka O. Kauppinen pukee päälleen punatähden ja liittyy mukaan iloiselle retkelle:

Soviet Corps jatkaa tätä linjaa, mutta kuvaa tällä kertaa toista maailmasotaa Neuvostoliiton silmin aina vuonna 1939 Japania vastaan käydyistä taisteluista suureen finaaliin Berliinissä – ja ehkä kauemmaskin. Mitä jos Saksan luhistumisen jälkeen otetaan vielä mittaa jenkeistä? Vai käännyttäisiinkö takaisin Japania vastaan?

Soviet Corpsin massiivinen kampanja on kiinnostava ja toimiva. Se kuvaa onnistuneesti puna-armeijan haasteita pienempien taistelujen ja sotien, kuten ärsyttävän Suomen murskaamisen, merkeissä. Mutta kesäkuu 1941 tulee pian ja sitten tilanne muuttuu kummasti. Saksan massiivinen sotakoneisto etenee ja taktiset tilanteet muuttuvat täysin. Peukkuja siitä, että peli onnistuu kuvaamaan vetäytymistaistelun ongelmia aika hyvin. Välillä täytyy pitää kiinni asemista lähes itsetuhoisen näköisestä tilanteesta huolimatta, mutta sitten uudet käskyt tuovat muuttuneet tavoitteet ja jäljellä olevat joukot pitäisi peräännyttää taaemmalle puolustuslinjalle.

Lue koko arvostelu: Panzer Corps: Soviet Corps DLC:ssä soditaan Suuren ja Mahtavan riveissä (PC)

 Panzer Corps: Soviet Corps

Lisää aiheesta

Panzer Corps (iOS)

Panzer Corps Grand Campaign 42-43 West DLC (PC)

Panzer Corps: Afrika Korps (PC)

Panzer Corps: Allied Corps (PC)

Panzer Corps: Grand Campaign ’44 & ’45 West DLC (PC)

Panzer Corps: Wehrmacht (PC)