Uusimmat

Tanssii necrodancerien kanssa, syvässä kryptassa – ja se jos mikä on lystiä

28.01.2015 20:00 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen pisti vähän tanssiksi. Vähän enemmänkin. Niin tanssiksi, ettei siitä ollut tulla loppua lainkaan. Sillä Crypt of the Necrodancer  on hitsin hyvä peli!

Crypt of the Necrodancerin haaste tulee paitsi siitä jo mainitusta tosiasiasta, että koko ajan on kiire, myös siitä, miten monipuolisesti rytmi-ideaa hyödynnetään. Jokaisella vihollisella – joita on nyt jo runsaasti – on omat käyttäytymismallinsa ja –kaavansa. Ne pitäisi hoksata ja opetella, jotta niistä saa hengen pois ilman, että omissa kolisee.

Jotkut liikkuvat joka toisella biitillä, jotkut taas seuraavat pelaajaa kun tämä liikkuu niistä poispäin. Joillain on kilpiä, jotka blokkaavat pelaajan iskut, mutta vain edestä. Toiset säntäävät holtittomasti kohti, jos pelaaja osuu samaan riviin tai sarakkeeseen. Kivitalon kokoinen jättiläinen murskaa pelaajan yhdellä lyönnillä, mutta on harmiton, jos huomaa sen rytmin. Tai miten olisi pomohirviö, jonka huoneessa suhaa useampi kongajono zombeja? Siinä missä muissa taisteluissa rytmi on vakio, kongapomon huoneessa musiikissa on niitä kongasta tuttuja taukoja, joiden aikana pelaajankin pitäisi malttaa olla paikallaan tai muuten käy kalpaten. Tai miten olisi Death Metal –pomo, jonka huoneessa mennään tuplabasarivauhtia ilman taukoa, hengähdystä tai armoa?

Lue koko arvostelu: Crypt of the Necrodancer (Linux, Mac, PC)

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

Lisää aiheesta

Fantasia: Music Evolved (Xbox One) 

Kitarapeli Rocksmith nähdään myös uusilla konsoleilla 

Rock Band 3 ei olekaan kuollut – kaikkien aikojen kovin bändipeli sai lisää biisejä 

Rocksmith 2014 (PC, PS3, Xbox 360) 

Rush Bros. (Mac, PC) 

SingStar SuomiBileet innosti karaokekansaa kultalevyn verran 

Theatrhythm Final Fantasy Curtain Call (3DS)