Uusimmat

The Witcher -kirjailija vaatii CD Projektilta hyvitykseksi yli 10 miljoonaa euroa

02.10.2018 13:31 Muropaketin toimitus

Puolalainen kirjailija vaatii suositun The Witcher -pelisarjan tekijöiltä huomattavan summan korvaukseksi tekijänoikeuksista. CD Projekt ei ole tehnyt The Witcher -pelejä luvatta, sillä kirjailija on aiemmin myynyt oikeudet niiden tekoon.

The Witcher -kirjailija Andrzej Sapkowskille tarjottiin tämän kirjoihin pohjautuvien pelien lisenssistä osuutta niiden tuotosta. Tämän sijaan Sapkowski halusi saman tien rahasumman.

Nyt Sapkowski on haastanut CD Projektin käräjille ja vaatii siltä valtavat korvaukset, sillä hän sanoo myyneensä oikeudet ainoastaan ensimmäiseen The Witcher -peliin.

Tästä huolimatta Sapkowski kertoo olleensa typerä myydessään lisenssin niin halvalla ja myöntää samalla myyneensä kerralla oikeudet kaikkiin peleihin.

“Olin tarpeeksi tyhmä myydessäni oikeudet pakettina. Minulle tarjottiin osuutta tuotoista, mutten uskonut pelien tienaavan yhtään mitään. En voinut ennustaa pelien menestyvän”, Sapkowski kertoo Criticalhit-julkaisun mukaan.

Sapkowski onkin nyt vaatimassa noin 14 miljoonaa euroa CD Projektilta, joka on asiasta eri mieltä. Sen mukaan vaatimuksella ei ole minkäänlaista pohjaa, sillä CD Projekt on täysin laillisesti hankkinut oikeudet Sapkowskilta.

CD Projekt kertoo haluavansa sopia asian Sapkowskin kanssa ja lisää, että hänen vaatimukset ovat täysin mahdottomia.