Uusimmat

UFC 2 on sujuvaa ja hauskaa turpamättöä – lue arvostelu

12.04.2016 20:15 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen nousi kehään ja antoi kyytiä niin pyyhkeelle, tantereelle kuin kulmapylväällekin. Pylvään vastaiskusta toivuttuaan oli vuoro uhitella leppäseipäälle, tuomarille, sankolle ja lopulta vastustajallekin. Jospa nyt viimein pääsisi UFC 2 -matsi alkuun?

Aika hyvänä merkkinä aikojen hengestä EA Canada, UFC 2:n kehittäjä, tunnettiin aikanaan Fight Night –nyrkkeilypeleistään. Joku EA:lla kuitenkin huomasi, että nyrkkeily alkaa olla jo aika nähty juttu, ja niinpä tiimi siirrettiin tekemään vapaaottelupelejä. Tästä on aikaa jo useampi vuosi, sillä UFC 2 on – kuten nimestäkin voi päätellä – sarjan ja tiimin toinen peli.

Mitään hirvittävän suuria vallankumouksia UFC 2 ei tee, mutta yhden hyvin merkittävän kylläkin: siitä löytyvät myös naisottelijat. Ronda Rouseyn kaltaisten nimien ansiosta naisten vapaaottelustakin on tullut hyväksytty juttu, joten oli jo korkea aika saada naisottelijat peleihinkin.

UFC 2 tekee välittömästi vaikutuksen paitsi näin progressiivisella asenteellaan, myös ulkoasullaan: peli näyttää sikamaisen hyvältä. Kun ruudulle täytyy piirtää pääasiassa vain kaksi ottelijaa, tuomari ja häkki, konsoleista on saatu revittyä irti hämmentävän hyvän näköistä jälkeä. Ottelijat näyttävät todella eläviltä ja reagoivat ottelun tapahtumiin hienosti ja uskottavasti. Välillä fiilis on kuin katsoisi oikeaa UFC-matsia, mutta toki illuusio välillä vähän särkyy kun animaatiomoottori bugaa ja ottelijat vääntävät itsensä solmuun kehässä kesken matsin. Ei se oikea UFC ihan niin brutaalia ole!

Lue koko arvostelu: UFC 2 on sujuvaa ja hauskaa turpasaunaa (PS4, Xbox One)

UFC 2

Lisää aiheesta

EA Sports MMA (PS3, Xbox 360)

Ubisoftin karmea tappelupeli suututti UFC:n

UFC Personal Trainer (PS3, Wii, Xbox 360)

UFC Undisputed (PS3, 360)

UFC-pomo: EA:n tappelupelin ostavat ovat pölkkyjä

Ultimate Fighting Championship (DC, PSone, GBC)