Venäjä käy nyt sotaan tietokonepelejä vastaan – kieltolista suunnitteilla

04.02.2023 20:20 Muropaketin toimitus

Sotaa voi käydä myös ihmisten ajatuksista ja mielistä. Ukrainaan viime vuoden helmikuussa hyökännyt Venäjä valmisteleekin rajoituksia tietokonepeleille.

Venäjällä on huolena tietokonepelit, jotka Venäjän hallinnon mielestä vaikuttavat haitallisesti nuorten mieliin. Niissä on väitetysti ”piilotettuja lisäyksiä”, joiden TechSpot arvelee tarkoittavan länsimaisia teemoja.

Venäjän valtio haluaa suojella nuoria pelien ”negatiiviselta vaikutukselta” tietoiseen ja alitajuiseen mieleen. Niissä on Venäjän mukaan myös ”haitallista ja kiellettyä sisältöä”. Suunnitelmissa onkin luoda kiellettyjen ja hyväksyttyjen pelien lista.

Venäjän hallitus on antanut määräyksen pelirajoitusten käytännön toteuttamisesta valtakunnansyyttäjänvirastolle ja eri ministeriöille. Suunnitelmissa on ainakin tarkastaa jatkossa kaikki markkinoille tulossa olevat pelit.

Venäjän strategisen tutkimuksen keskuksen digitaalisen kehityksen johtaja Alexander Malakhov arveli, että koska ”isänmaallisia tuotteita” ei ole vielä saatavilla, hyväksyttyjen pelien määrä jäisi ”rajalliseksi”.

Lisäksi Venäjällä suunnitellaan pakollista lapsilukkoa tietokoneisiin.

Muropaketin uusimmat