Uusimmat

Verkkopelihuijaukset huikeassa kasvussa

25.11.2008 12:10 Jukka O. Kauppinen

Euroopan verkko- ja tietoturvavirasto Enisa selvitti kansainvälisellä tutkimuksella verkkopelien maailmoja ja niiden turvallisuutta. Tulokset olivat selkeät: verkkopelien pelaajiin kohdistetut huijaukset ovat jatkuvassa kasvussa. Pelkästään vuoden 2007 aikana tunnistettiin yli 30 000 uutta ohjelmaa, joiden ainut tarkoitus on kähveltää käyttäjien pelisalasanat. Miksi pelien salasanat? No, peleissäkin on rahanarvoista omaisuutta.

Yhä useampi verkkohuijari on havainnut, että pelkästään käyttäjien verkkopankkien ja maksupalvelujen tunnusten kalastelu ei aina tuota tuloksia. Mutta verkkopeleissäkin on rahanarvoista virtuaaliomaisuutta. Niihin murtautuminen voi tuoda verkkohuijarille hyvän päiväpalkan.

Tutkimuksessa listataan yhteensä 14 merkittävää verkkohuijarien synnyttämää riskiä, jotka vaihtelevat yksityistietojen vuotamisesta häiriköintiin, kaupallisiin huijauksiin, luottokorttien väärinkäytöksiin, perinteiseen huijaukseen, spammaamiseen ja verkkohyökkäyksiin.

Tuntuuko ajatus pelitunnusten varastelusta vielä erikoiselta? Jos ihmetyttää, niin kannattaa muistaa että suosituilla verkkopeleillä on miljoonia pelaajia, jotka käyttävät pelaamiseensa valtavia rahasummia. Pelkästään massiivimoninpelien markkinoilla ostettiin ja myytiin virtuaaliomaisuutta yli kahden miljardin dollarin edestä vuonna 2007. World of Warcraft -verkkoseikkailulla on yli 11 miljoonaa maksavaa pelaajaa. Ruotsalainen Entropia-verkkoseikkailun tekijä kertoo, että vuonna 2006 pelin sisäisesti kaupattiin virtuaaliomaisuutta 360 miljoonalla dollarilla. Habbo Hotel -nettipeliä puolestaan pelaa 108 miljoonaa käyttäjää ympäri maailmaa.

Liekö siis enää yllätys, että automatisoitu salasanoja kähveltävä bottihyökkäys pelaajiin voikin olla tuottoisa.

Lähde: http://www.enisa.europa.eu/

Lisää aiheesta

Japanilaisteini virtuaaliputsasi MMO-pelifirman – ”halusin prinsessapuvun”

Ihananaista vaaleanpunaista prinsessamekkoa havitellut poika onnistui hankkimaan eteläkorealaisen NEXON-roolipelifirman työntekijän tunnukset Mabinogi-verkkoseikkailuun. Veitikan tarkoitus oli nähtävästi hankkia ja siirtää prinsessapuku omalle pelihahmolle työntekijän tunnuksilla, mutta ahneus iski. Puvun hankkimisen sijaan teini siirsikin itselleen pelivaluuttaa kaikkiaan 36 miljoonan jenin eli 226 000 euron verran.

Käry kävi – WoW-tili myynnissä, vahvista henkilöllisyytesi niin emme sulje sitä

Oikeastihan kyseessä on tietysti klassinen huijaus, jossa vain yritetään saada tietoon käyttäjän pelitunnukset. Scammerit keksivät jatkuvasti uusia keinoja ihmisten henkilö-, luottokortti- sun muiden tietojen kalasteluun. Tehokkainta on tietysti tarjota höynälle koukku, johon tämä tarttuu ilomielin ihan itse.

Sonyn virtuaalihuutokaupassa liikkuu oikea raha

Sony Online kertoo seuranneensa tarkoin EverQuest II -pelin ympärillä käytävää virtuaaliesineiden verkkohuutokauppaa.Vuoden aikana kauppaa käytiin liki kahden miljoonan dollarin edestä.

Maailman ensimmäinen virtuaali-ekonomisti muutti Eve Onlineen

Guðmundssonin päivätyö on erikoinen. Hän analysoi työkseen laajan pelimaailman tapahtumia, kaupankäyntiä ja hintoja. Hän kirjoittaa näiden pohjalta analyysejä ja raportteja, jotka julkaistaan myös pelaajien luettavaksi.

Lue myös

Arvostelu: Valkyria Chronicles (PS3)

Championship Gaming Series lopettaa

God of War III vei pelikehittäjän hekuman porteille

World of Goo: kopiosuojauksella ei tehoa

Yhdysvaltojen armeija sijoittaa 50 miljoonaa videopeleihin