Uusimmat

Xbox-johtaja tylyttää metaverseä: ”Se on kuin huonosti rakennettu videopeli!”

27.10.2022 16:55 Muropaketin toimitus

The Wall Street Journalin videolla teknologiayhtiöiden johtajat puhuvat kovin sanoin metaversestä.

Metaversestä puhutaan paljon, mutta toistaiseksi sen toteutus näyttää kankealta ja toiveet utopistisilta. Nyt PC Gamer kertoo, että The Wall Street Journalin videolle on koottu teknologia-alan johtajien näkemyksiä metaversestä ja sen mahdollisuuksista.

Yksi videon puhujista on Xbox-pomo Phil Spencer, joka ei sanojaan säästele. Hän toteaa metaversen olevan kuin ”huonosti rakennettu videopeli”.

”Peleissä olemme jo vuosia laittaneet ihmiset samaan 3D-tilaan ja lähettäneet heidät pelastamaan maailman avaruusolioilta tai valloittamaan linnan”, Spencer kuvailee. ”Metaverse joka näyttää kokoushuoneelta ei ole paikka, jossa haluaisin viettää suurimman osan ajastani.”

Alla olevalla videolla kuullaan hyvin erilaisia mielipiteitä metaversen mahdollisuuksista. Esimerkiksi Improbablen toimitusjohtaja Herman Narula kuvailee metaversessä olevan kyse siitä, että virtuaalisia maailmoja aletaan yhdistää. Hänen mukaansa tämä ei ole kiinnostavaa pelien kannalta, sillä pelit toimivat jo itsenäisinä universumeina.