Uusimmat

Sattumaa vai ei? Vuoden neljä kehutuinta pelijulkaisua ovat kaikki yksinoikeuspelejä

06.04.2020 08:27 Muropaketin toimitus

Pelijättien yksinoikeuspelit ovat pärjänneet arvosteluissa paremmin kuin useille alustoille julkaistut pelit.

Monet suuret pelit ilmestyvät lukuisille alustoille samalla kertaa, ja siksi yksinoikeuspelien on usein hankala kilpailla myyntiluvuissa kolmannen osapuolen julkaisujen kanssa. Peliarvosteluissa yksinoikeuspelit voivat kuitenkin pyyhkiä laajemmilla julkaisuilla mattoa, kuten alkuvuoden uutuuspelit osoittavat.

Metacriticin vuoden parhaiden listalla nimittäin peräti neljä kärkipeliä on tällä hetkellä eri yhtiöiden yksinoikeusjulkaisuja. Vuoden parhaat pisteet on tähän mennessä kerännyt PlayStation 4:n uudelleenjulkaisu Persona 5 Royal, ja sitä seuraavat järjestyksessä Valven yksinoikeuspeli Half-Life: Alyx ja Nintendo Switchin ylistetty sosiaalinen simulaatiopeli Animal Crossing: New Horizons.

Neljännellä sijalla on Microsoftin yksinoikeusseikkailu Ori and the Will of the Wisps, tosin tasapisteissä Yakuza 0:n Xbox-julkaisun kanssa.

Ainoastaan nämä mainitut pelit ovat yltäneet tänä vuonna yli 90 pisteen keskiarvoon Metacriticissä. Näiden pelien vanaveteen ovat jäänet näppejään nuolemaan esimerkiksi Doom Eternal, Resident Evil 3 ja Nioh 2.

Kyse voi olla vain sattumasta, mutta arvostelumenestys voi myös kertoa siitä, kuinka paljon yksinoikeuspeleihin panostetaan ja kuinka paljon yksinkertaisempaa on kehittää vain yhdelle alustalle. PlayStation 4:llä ja Nintendo Switchillä yksinoikeuspelit ovat myös alustojen myydyimpiä julkaisuja, joten niihin todella kannattaakin panostaa.