Uusimmat

Take-Two pelaajien vihan kohteena – GTA V:n arvostelut pahasti miinuksella

17.06.2017 11:06 Muropaketin toimitus

Pelaajat eivät reagoineet kovin positiivisesti uutisiin, joiden mukaan Take-Two on päättänyt estää suositun OpenIV-modityökalun jakamisen.

Aiemmin uutisoimme, kuinka Take-Two lähetti yhdeksän vuotta kehitetyn OpenIV-modityökalun kehittäjille vaatimuksen, jonka mukaan modityökalua ei saa enää jakaa pelaajille. OpenIV:tä on käytetty työkaluna monien Grand Theft Auto IV ja V -pelien suosituimpien modien kehityksessä.

GTA-sarjan julkaisija Take-Two ei ole vielä kommentoinut päätöstä, mutta GTA-pelejä kehittävä Rockstar on perustellut OpenIV:n sulkupäätöstä sillä, että modityökalua on käytetty joidenkin GTA V -pelin moninpeliä häiritsevien modien luomiseen. Rockstarin lausunnon mukaan yhtiöllä ei kuitenkaan ole varsinaisesti mitään yksinpeliä koskevien modien kehittämistä vastaan.

Take-Twon päätös on saanut monet pelaajat raivon partaalle. Tämän johdosta monet pelaajat ovat antaneet GTA V:lle huonoja arvioita, jonka johdosta GTA V -pelin Steam-arviot ovat tippuneet pahasti negatiivisen puolelle.

PC Gamerin mukaan myös Change.orgiin perustettu vetoomus, joka pyytää Take-Twota pyörtämään päätöksensä, on kerännyt tähän mennessä jo reilusti yli 20 000 ääntä. Myös GTA-teemaisia Machinima-elokuvia työstävät pelaajat ovat kertoneet OpenIV-työkalun sulkemisen johtavan siihen, että uusia elokuvia on jatkossa hyvin vaikea tehdä, eikä päätös tule estämään pelaajia jotka ovat väärinkäyttäneet OpenIV-työkalua haitallisten modien luomiseen.