Uusimmat

TOP 10: Parhaat urheilupelit pelattavaksi nyt, kun matsit ja tapahtumat on peruttu

17.04.2020 10:30 Muropaketin toimitus

Listasimme laadukkaita urheilupelejä, joiden pariin voi nyt sukeltaa, kun urheilua ei voi aktiivisesti seurata. Mukaan mahtuu niin ikonisia jättisarjoja kuin pienempiäkin hittejä.

Koronapandemia on pistänyt urheiluliigat tauolle, peruuttanut ottelut ja lykännyt olympialaiset hamaan tulevaisuuteen. Tässä tilanteessa digitaaliset pelit tarjoavatkin urheilun ystäville toisenlaisen tavan nauttia suosikkilajeistaan.

Listasimme kymmenen erilaista urheilupeliä, jotka ulottuvat jääkiekosta ja jalkapallosta aina metsästykseen asti. Kilpa-ajopelit jätimme kuitenkin suosiolla omalle listalleen, joka julkaistaan sekin pian.

1. NHL 20

Änäri on aina änäri, silloinkin kun se ei tuo valtavia uudistuksia EA:n tuttuihin kaavoihin. NHL on toistuvasti vuoden menestyneimpiä pelejä, ja tuoreimmassa pelissä on mukana myös hieman uutta, esimerkiksi uusi Squad Battles -pelimuoto.  NHL 20 palkittiin myös vuoden urheilupelinä D.I.C.E. Awards -gaalassa.

NHL 20 on saatavilla PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

LUE MYÖS: Testissä urheilupelit NHL 20, FIFA 20 ja NBA 2K20 – Pyörää ei keksitä uudelleen ja julkaisijoiden ahneus paistaa läpi

2. NBA 2K20

EA:n kanssa kilpailevan 2K Sportsin leipälajia taas on koripallo, ja NBA 2K20 sai runsaista mikromaksuista huolimatta hyvän vastaanoton pelimediassa. Mukana on jälleen myös suosittu MyCareer-pelimuoto, ja ensimmäistä kertaa sarjan historiassa myös WNBA:n joukkueet ovat pelattavissa.

NBA 2K20 on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle, Nintendo Switchille ja Google Stadialle.

3. eFootball PES 2020

FIFA on yhä jalkapallopeleistä tunnetuin, mutta Pro Evolution Soccer on toistuvasti voittanut puolelleen niin pelaajia kuin kriitikoitakin. Näin on myös tuoreimpien julkaisujen kohdalla, joiden (nykyisin kummallisesti nimetty) eFootball PES 2020 keräsi kilpailijaansa positiivisemmat arvostelut. Tuorein PES tarjoaa laadukkaan jalkapallopelin ohella myös muun muassa tarinamaisen edistymisen ja aivan uuden Matchday-pelimuodon.

eFootball PES 2020 on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle, Androidille ja iOS:lle.

4. Football Manager 2020

Jos jalkapallo kiinnostaa sinua enemmän taktiikan kuin kentällä juoksemisen tasolla, voi legendaarinen Football Manager -sarja olla houkuttelevampi vaihtoehto. Managerihommiin pääsee 53:ssa valtiossa ja 26 virallisesti lisensoidussa jalkapalloliigassa.

Football Manager 2020 on saatavilla PC:lle, Google Stadialle ja Nintendo Switchille.

5. Steep

Talviurheilulajien pariin taas päästään Ubisoftin helpostilähestyttävässä open world -urheilupelissä Steep, jossa harrastetaan muun muassa laskettelua, lumilautailua ja liitopuvulla lentämistä. Peli sai kehuja erityisesti avoimesta pelimaailmasta, ja myöhemmin ilmestyneet laajennukset ovat tuoneet mukanaan vielä lisää urheilulajeja base-hypyistä lähtien.

Steep on saatavilla PC:lle, Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle.

LUE MYÖS: Arvostelu: Oodi vapaudelle – Steep on tämän hetken paras talviurheilupeli

6. Lonely Mountains: Downhill

Suurten urheilupelien joukkoon mahtuu myös indieyllätyksiä, joista ainakin Lonely Mountains: Downhill kannattaa tsekata. Graafisesti tyylitelty peli tarjoilee vauhtia ja vaarallisia tilanteita alamäkipyöräilyn maailmasta, ja se sai myös paljon kehuja kriitikoilta. Esimerkiksi Games Radar nosti Lonely Mountains: Downhillin viime vuoden parhaaksi urheilupeliksi.

Lonely Mountains: Downhill on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

7. OlliOlli2: Welcome to Olliwood

Laadukkaista skeittipeleistä on ollut pulaa 2010-luvulla, mutta OlliOlli2 teki tähän positiivisen poikkeuksen. Indietyylisen OlliOllin pelimaailma voi näyttää yksinkertaiselta, mutta peliä on kehuttu teknisesti haastavaksi ja kaikin puolin erinomaiseksi skeittipeliksi.

OlliOlli2: Welcome to Olliwood on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle, Androidille ja Linuxille.

8. Everybody’s Golf

Golf-peleissä on tarjolla yllättävän paljon valinnanvaraa, mutta kaikille pelaajille sopivaa pelattavaa on nimensä mukaisesti Sonyn suosittu Everybody’s Golf, joka koki uuden tulemisen pari vuotta sitten. Helpostilähestyttävä, humoristinen ja värikäs golf-peli sai kelpo vastaanoton pelimediassa, vaikka realistisempaa golf-simulaatiota kaipaavien kannattaakin suunnata toisaalle.

Everybody’s Golf on saatavilla PlayStation 4:lle.

9. Trials Rising

Kotimaisen RedLynx-studion Trials-sarja tarjoilee sellaista moottoripyöräilyä, josta ei päästä nauttimaan pelimaailman ulkopuolella. Se on kuitenkin koukuttava, omaperäinen taitopelisarja, jonka tuorein osa Trials Rising sai jälleen ansaitusti kehuja osakseen.

Trials Rising on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille.

LUE MYÖS: Arvostelu: Mainio Trials Rising tarjoaa lähes kaikkea, mitä prätkäpelisarjan fani voi toivoa

10. Hunting Simulator

Aivan toisenlaista urheilua tarjoaa Hunting Simulator, jossa päästään jäljittämään ja metsästämään lukuisia eläinlajeja laajoissa, luonnollisissa ympäristöissä. Tarjolla on tietysti useampia pelialueita ja runsas määrä varusteita, ja kampanjamuoto tarjoaa myös paljon tehtäviä suoritettavaksi luonnon keskellä.

Hunting Simulator on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille. Pelin jatko-osa ilmestyy samoille alustoille kesäkuussa.

LUE MYÖS: Hunting Simulator 2 tarjoaa monipuolisia maastoja sekä oman metsästyskoiran

Muropaketin uusimmat