Uusimmat

USA:n presidentiksi pyrkivä Bernie Sanders tukee pelialan ammattiliittojen perustamista

19.06.2019 13:35 Muropaketin toimitus

Demokraattisen puolueen presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Bernie Sanders kannattaa pelialan työntekijöiden yrityksiä ammattiliittojen perustamiseksi.

Pelialan työntekijöiden olosuhteista on puhuttu yhä enemmän viimeisen muutaman vuoden aikana, kuten toimittajamme hiljattain puheenvuorossaan kertasi. Paljon keskustelua on myös käyty myös siitä, pitäisikö pelialan työntekijöillä olla omat ammattiliittonsa, ja liittoja on myös pyritty jo perustamaan.

The Verge kertoo nyt, että pelialan ammattiliitot ovat saaneet voimakkaan liittolaisen Yhdysvaltain politiikasta. Senaattori ja demokraattien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Bernie Sanders on ylistänyt Twitterissä muun muassa Game Workers Unite -järjestön toimintaa pelialan ammattiliittojen perustamiseksi.

”Peliteollisuus tuotti viime vuonna 43 miljardia dollaria”, Sanders toteaa. ”Voittojen takana olevat työntekijät ansaitsevat päästä neuvottelemaan osana ammattiliittoa.”

Tänä vuonna suuret peliyhtiöt kuten Activision Blizzard ja Electronic Arts ovat myös yllättäen irtisanoneet satoja työntekijöitä, huolimatta suuristakin voitoista. Pocket Gamer laski huhtikuun alussa, että pelialalla irtisanottiin edeltävien kolmen kuukauden aikana ainakin 1 500 työntekijää.

Kun lisäksi suuretkin studiot kuten Fortnitesta (kuvassa) tunnettu Epic Games ja Mortal Kombat -kehittäjä NetherRealm Studios teettävät työntekijöillään kohtuuttomia määriä ylitöitä, on selvää, että pelialan työntekijöiden työoloissa olisi paljon parannettavaa.

Sandersin twiitin näet alta.