Uusimmat

Fujitsu-Siemens Amilo-D 1840W

31.03.2004 00:00 Muropaketin toimitus

Muutaman viimeisen vuoden aikana kannettavat tietokoneet ovat viimeinkin lyöneet itsensä läpi markkinoilla ja nykyään erilaisten mallien kirjo on valtaisa. Opiskelijat lähtevät varmasti hakemaan kevyitä ja pitkällä akkukestolla varustettuja malleja, joita edustavat esimerkiksi Intelin Centrino kannettavat sekä edulliset Celeronit. Tehoissa seuraavana on Pentium 4- ja Athlon-suorittimilla varustetut mallit, joissa riittää yleensä potkua normaaliin käyttöön lukuunottamatta vakavaa pelaamista.

Edellä mainittujen lisäksi markkinoille on ilmaantunut myös täysin uusi kategoria eli niin kutsutut työpöytäkoneiden korvaajat (desktop replacement). Niillä on yleensä kokoa ja painoa sen verran, ettei niitä mielellään raahaa mukana, mutta ne ovat kuitenkin kannettavia. Tämä artikkeli koskee juuri tähän jälkimmäiseen kategoriaan kuuluvaa Fujitsu Siemensin Amilo-D 1840W –mallia, jonka ominaisuuksiin kuuluu muun muassa Intel Pentium 4 3,0 GHz -prosessori (800 MHz FSB), 512 megatavua keskusmuistia, Mobility Radeon 9600 Pro –näytönohjain, uudelleenkirjoittava DVD-asema, Wlan-valmius sekä widescreen TFT-näyttö.

Fujitsu Siemensillä on omaa tuotantoa varten tehdas Saksassa, jossa on äärimmäisen tarkat laatukriteerit. Jokainen tuotantolinjalta tuleva kone käy läpi 4 – 5 testiä ja jos testeissä havaitaan ongelmia, palautetaan tuote takaisin liukuhihnan alkuun. Tuote päästetään ulos vasta, kun se on läpäissyt tarvittavat testit. Myös jokainen tehtaalle tuleva komponenttierä testataan ja jos komponenteissa esiintyy ongelmia yli tietyn rajan, kyseinen komponenttitoimittaja asetetaan karanteeniin. Karanteeni tarkoittaa käytännössä sitä, että toimittajalta ei osteta komponentteja vuoteen.

Sisältö

  1. Fujitsu-Siemens Amilo-D 1840W
  2. Amilo-D 1840W
  3. Kurkistus konepellin alle
  4. Testitulokset
  5. Loppusanat