Uusimmat

Gigabyte GeForce GTX 660 Ti Windforce 2X OC

03.09.2012 21:47 Muropaketin toimitus

Gigabyten GeForce GTX 660 Ti Windforce 2X OC -näytönohjaimen myyntipakkauksen mukana toimitetaan pika-asennusopas ja kaksi PCI Express -virta-adapteria. Pakkauksen kannessa mainostetaan Windforce-jäähdytystä, tehdasylikellotusta ja kahden gigatavun GDDR5-muistimäärää.

Jäähdytysratkaisu on ilmava ja mustaan muoviseen kehykseen on upotettu kaksi 95 mm:n tuuletinta. Alta pilkottaa alumiinisiili ja kaksi kuparista kahdeksan millimetrin lämpöputkea.

Gigabyteltä on tarjolla GeForce GTX 660 Ti -näytönohjaimesta kaksi mallia, jotka on molemmat varustettu Windforce 2X -jäähdytyksellä. 329 euron hintainen perusmalli on ylikellotettu grafiikkapiirin osalta 26 MHz ja 10 euroa kalliimman OC-mallin grafiikkapiiriä 117 MHz.

Muropaketin testissä on Suomessa hyvin saatavilla oleva noin 340 euron hintainen OC-malli, jonka tarkka mallinimi on GV-N66TOC-2GD.

Gigabyte, GV-N66TOC-2GD -tuotesivu

Myös Gigabyten piirilevy on selvästi lyhyempi kuin etupuolen Windforce 2X -jäähdytysratkaisu. Takapuolelle on sijoitettu kaksi GDDR5-muistipiiriä sekä kuvassa oikeassa ylänurkassa näkyy kaksi SLI-liitintä, joiden avulla 2-4 GeForce GTX 660 Ti -näytönohjainta voidaan asettaa toimimaan rinnakkain.

Näyttöliittimet noudattavat NVIDIAn vakiokonfiguraatiota eli käytössä on kaksi kaksilinkkistä DVI-liitintä ja niiden rinnalla HDMI- ja DisplayPort-liittimet. HDMI-liitin on kullattu.

Piirilevy on varustettu kahdella 6-pinnisellä PCI Express -lisävirtaliittimellä ja asennukselle on jätetty hyvin tilaa.

Gigabyten Windforce 2X -jäähdytysratkaisu näyttää ja rakenne tuntuu testijoukon heppoisimmalta. Käytössä on Triangle Cool -teknologia, jossa jäähdytysripojen välissä on kolmion mallisia metallipaloja, jotka ohjaavat ilmavirtaa kohti näytönohjaimen sivuja, minimoivat tuulettimien välistä turbulenssia ja parantavat lämmön haihtumista.

Grafiikkapiiri on suoraan yhteydessä alumiinisiilin läpi kulkeviin lämpöputkiin, kuten Asuksen DirectCU II -jäähdytyksessä. GDDR5-muistipiirien ja alumiinilevyn välissä on lämpöä johtava kalvo ja virransyötöllä on oma erillinen kuparinen jäähdytyslevy. Tuulettimien ilmavirtaa ei yritetä ohjata ulos kotelosta vaan se palautuu takaisin kotelon sisälle kiertoon. Grafiikkapiirin lämpötila nousi 3D-rasituksessa 68 asteeseen ja tuulettimet pyörivät 54 % kierrosnopeudella, jolloin kokoonpanon melutasoksi mitattiin 42,8 desibeliä.

Gigabyten GeForce GTX 660 Ti Windforce 2X OC -näytönohjaimen piirilevy on lyhyin eli 21,3 cm ja koko virransyöttö on sijoitettu näyttöliittimien ja grafiikkapiirin väliin. Piirilevyn takaosassa PCI Express -lisävirtaliittimien alapuolella on runsaasti tyhjää tilaa.

Muropaketin testiin saapuneessa Gigabyten näytönohjaimessa GK104-grafiikkapiiri on valmistettu tämän vuoden 18. viikolla eli toukokuun alussa.

Gigabyte on nostanut GeForce GTX 660 Ti Windforce 2X OC -näytönohjaimessa GK104-grafiikkapiirin peruskellotaajuuden 1033 MHz:iin (+118 MHz) ja 3D-rasituksessa GPU Boost -kellotaajuuden 111 MHz:iin (+131 MHz). Käytännössä grafiikkapiiri toimi 3D-rasituksessa 1202 MHz:n kellotaajuudella ja käyttöjännite oli 1,162 volttia. GPU-Z-ohjelman ilmoittama ASIC Quality -arvo oli 98,6 %.

192-bittisen muistiväylän jatkeena on kaksi gigatavua GDDR5-muistia. Muisteina ovat Hynixin 256 megatavun kokoiset H5GQ2H24AFR-piirit, joiden R0C-malli on speksattu 1500 MHz:n (6000 MHz QDR) kellotaajuudelle. Myös Gigabyte on jättänyt muistit toimimaan NVIDIAn 1502 MHz:n referenssitaajuudella.

Gigabyten näytönohjaimessa GK104-grafiikkapiirille on pyhitetty neljä vaihetta ja GDDR5-muisteille kaksi vaihetta. Gigabyte markkinoi näytönohjaimiaan Ultra Durable VGA -termillä, joka tarkoittaa, että piirilevyssä on käytetty kaksi unssia kuparia, japanilaisia solid-mallisia kondensaattoreita, Samsungin tai Hynixin muistipiirejä, ferriittiytimisiä keloja ja MOSFETit ovat alhaisen RDS-arvon malleja. Näytönohjaimen tehonkulutus 3D-rasituksessa oli 200 wattia.

Sisältö

  1. GeForce GTX 660 Ti: Asus DirectCU II, Gigabyte Windforce 2X & MSI Twin Frozr IV
  2. Asus GeForce GTX 660 Ti DirectCU II TOP
  3. Gigabyte GeForce GTX 660 Ti Windforce 2X OC
  4. MSI GeForce GTX 660 Ti Power Edition OC
  5. Ylikellotustestit & suorituskykymittaukset
  6. Jäähdytysratkaisut testissä
  7. Loppuyhteenveto