UUSIMMAT

Gigabyte GeForce GTX 980 Ti G1 Gaming

31.07.2015 21:15 | | 50

NVIDIA julkaisi GeForce GTX 980 Ti:n kesäkuun alussa ja testasimme Muropaketissa heti tuoreeltaan referenssinäytönohjaimen. Toisin kuin Titan X -lippulaivamallin kohdalla, NVIDIA myy kokonaisen referenssinäytönohjaimen ohella myös pelkkiä grafiikkapiirejä näytönohjainvalmistajille, jotka voivat käyttää itse suunniteltua piirilevyä ja jäähdytysratkaisua GeForce GTX 980 Ti -malleissaan.

GeForce GTX 980 Ti käyttää Titan X:ään verrattuna hieman karsittua Maxwell-arkkitehtuurin GM200-grafiikkapiiriä (2816 vs 3072 CUDA-ydintä), mutta jo vakiona suorituskyky on lähes samalla tasolla. Kesän aikana myyntiin on saapunut näytönohjainvalmistajien omia GeForce GTX 980 Ti -malleja ja saimme ensimmäisenä käsiimme Gigabyten GeForce GTX 980 Ti G1 Gaming -näytönohjaimen.

Esittelemme tässä artikkelissa Gigabyten G1 Gaming -näytönohjaimen ominaisuudet ja ajamme suorituskykymittaukset 2560×1440- ja 3840×2160-resoluutioilla. Mukana on myös tehonkulutus-, lämpötila- ja melumittaukset sekä ylikellotustestit.

 

Näytönohjaimen esittely

Kahden korttipaikan korkuinen musta-valkoisella väriteemalla varustettu G1 Gaming -näytönohjain on 29,8 cm pitkä ja normaalin levyinen. Päällipuolelle on upotettu avonaiseen kehikkoon kolme kappaletta 75 mm:n tuulettimia, jotka eivät pyöri ennen kuin grafiikkapiirin lämpötila nousee 61 asteeseen. Lämmin ilma jää kiertoon kotelon sisälle.

G1 Gaming -näytönohjaimen hintataso Suomessa on alkaen 790 euroa eli noin 40 euroa enemmän kuin halvimmalla GTX 980 Ti -mallilla.

 

Piirilevyn takapuolta suojaa musta koristeellinen alumiinilevy. G1 Gaming on noin kolme senttiä pidempi kuin NVIDIAn referenssinäytönohjain, johtuen etupuolen massiivisesta Windforce 3X 600W -jäähdytyksestä.

Piirilevy on varustettu kahdella 8-pinnisellä PCI Express -lisävirtaliittimillä, jotka mahdollistavat yhdessä PCI Express x16 -väylän kanssa teoriassa 375 watin tehonkulutuksen (150 + 150 + 75 wattia). PCI Express -liittimet on käännetty niin, että lukitusklipsut ovat piirilevyn takapuolella. Kyljessä näkyvä Windforce-teksti on valaistu ja sen väri on mahdollista valita seitsemästä eri vaihtoehdosta. Kun tuulettimet ovat pysähtyneet, siitä ilmoittaa kyljessä valaistu Stop-teksti.

Flex Display -ominaisuus tarjoaa kaksi vaihtoehtoa käytettäville näyttöliittimille. Käytössä on joko kaksi DVI-liitintä sekä yksi Displayport- ja HDMI-liitin tai yksi DVI-liitin sekä kaikki kolme Displayport-liitintä ja HDMI-liitin. NVIDIAn referenssinäytönohjaimessa on vain yksi DVI-liitin.

Windforce 3X 600W -jäähdytysratkaisussa grafiikkapiiri on yhteydessä pari milliä paksuun kuparilevyyn, jonka toiselta puolelta jäähdytysrivaston läpi kulkee kuusi lämpöputkea. Yksi lämpöputkista on 6 mm paksu ja se taittuu takaisin, mutta viisi muuta lämpöputkea ovat 8 mm paksuja ja niiden toisessa päässä on erillinen jäähdytysrivasto. Muistipiirit ja virransyötön komponentit ovat yhteydessä jäähdytyslevyihin lämpöä johtavilla tyynyillä. Itse piirilevy on noin kolme senttiä lyhyempi kuin jäähdytysratkaisu.

Virransyöttö on 10-vaiheinen, josta kahdeksan on pyhitetty GM200-grafiikkapiirille ja kaksi GDDR5-muisteille. NVIDIAn referenssisuunnittelussa grafiikkapiirille on kuusivaiheinen virransyöttö. Kokoonpanon tehonkulutus oli 3D-rasituksessa 362 wattia.

Gigabyte on ylikellottanut G1 Gaming -mallissa GM200-grafiikkapiirin toimimaan 1152 MHz:n peruskellotaajuudella ja 3D-rasituksessa 1241 MHz:n (+165 MHz) Boost-kellotaajuudella. Kuusi gigatavua GDDR5-muistia toimii 1753 MHz:n vakiotaajuudella. GM200-310-A1-grafiikkapiiri oli valmistettu vuoden 2015 viikolla 27 eli kyseessä oli uunituore yksilö kesä-heinäkuun vaihteesta. GPU-Z-ohjelma ilmoitti grafiikkapiirin ASIC Quality -arvoksi 78,4 %.

Grafiikkapiirin todellinen kellotaajuus heitteli esimerkiksi Battlefield 4 -pelissä 1329-1380 MHz:n välimaastossa ja käyttöjännite oli 1,124 volttia. Toisin kuin NVIDIAn referenssinäytönohjaimella, viiden minuutin lämmitys ei vaikuttanut merkittävästi Gigabyten näytönohjaimen suorituskykyyn (Battlefield 4: 75,5 vs 75,0 FPS).

Sisältö

  1. Gigabyte GeForce GTX 980 Ti G1 Gaming
  2. Testikokoonpano
  3. Suorituskykymittaukset 2560x1440-resoluutiolla
  4. Suorituskykymittaukset 3840x2160-resoluutiolla
  5. Tehonkulutus-, lämpötila- ja melumittaukset
  6. Ylikellotustestit
  7. Loppuyhteenveto
Keskustelu

Ohhoh, sehän repii ihan kunnollisia tuloksia. Sääli että hinta on noin korkea, vaikkakin ihan linjassa muuhun kilpailuun nähden.

AMD on ihan vastaan tulija näille 980Ti:lle.
Oma G1 980Ti vakaa 1500/8200Mhz. Firestrike läpi vielä 1565/8400Mhz kelloilla, ilmalla.

AMD:n CEO (se nainen kummiskin) kun hehkutti niin Furyjen julkaisussa että FURY X – The most Powerful Graphics Card on the World!

Siis herää jo mummo!!! :) Kyllä nätisti hymyilyttää vieläkin.

Kova kortti ja vielä kellotusvaraakin jätetty, eihän tuossa taida muuta huonoa olla kuin hinta, lähes tuplasti nopeampi tuo olisi kuin nykyinen kortti. Jospa tupla fury edes pääsisi oikeuksiinsa ettei nvidia saa ihan häärätä omiaan listojen kärjessä, toki hintakin tulee olemaan sille aika kova.

Kova kortti mutta nämä hinnat high-end näyttiksissä kyllä karkaa vuosi vuodelta yhä hullummiksi.

Melkoinen suorituskyky mutta niin on kulutuskin verrattuna refuun. Eikä jäähdytin oikein vakuuta, ehkä MSI:n ja Asuksen leveämmät (vai korkeammat?) jäähyt suurempine tuulettimineen pääsisivät hiljaisempiin tuloksiin. Niiden murotestejä odotellessa voisi aloittaa säästämisen.

Pienehköt ostoaikeet ollu tästä kortista, mutta sen verran satunnaista tuo raskaampien pelien pelaaminen, että taitaa vielä tuo 780 GTX dc2 mennä jonkin aikaa.

Tuntui tuo prossun päivitys vanhasta 6-ydin AMD:stä -> 4790K Inteliin olevan aika iso harppaus FPS:ään, ainakin uudemmissa peleissä.

Recra

Melkoinen suorituskyky mutta niin on kulutuskin verrattuna refuun. Eikä jäähdytin oikein vakuuta, ehkä MSI:n ja Asuksen leveämmät (vai korkeammat?) jäähyt suurempine tuulettimineen pääsisivät hiljaisempiin tuloksiin. Niiden murotestejä odotellessa voisi aloittaa säästämisen.

DirectCU III on ainakin täysi floppi. Jäähdytysteho on huonompi kuin kilpailijoilla eikä se ole edes hiljainen. Niillä on käsittääkseni tuttu ongelma siinä: kaksi lämpöputkea ei ole kontaktissa siruun.

Millainen pelikokemus tuolla 295X2:lla on, kun se näyttää selviytyvän melko monesta pelistä kunniakkaasti? Onko kuva lainkaan tasaista vai onko ruudunpäivitysnopeuden vaihtelu yhä ongelma?

Ihan omassa luokassaan nämä Gtx980ti customit.
Tuota 980Ti G1 melua saa vähän säädettyä kun käyttää manuaali Fan profiilia, auttaa yllättävänkin paljon.. hieman lämpösempänä käy,mutta ei se menoa haittaa.

semiPassiivi oli tervetullut myös Gigabyten kortteihin.

Hinnaltaan sanoisin Halpa!
Huomioiden että Paska Referenssi on vain 40e halvempi (40e panostuksella saat siis paljon nopeutta lisää)
Hinta eroa FuryX on niin pieni, että satsaamalla GTX980 G1 saat naurettavan paljon suorituskykyä hinnan erotukseen nähden.

Gtx980Ti kuten testistäkin huomaa kulkee n.295×2 vauhtia ainakin kellotettuna.
eikä välttämättä tarvitse päivittää sitä nykyistä poweriakaan.

Varman on 40 euron lisäpanostuksen arvoinen mutta mitä yllätti oli erittäin suuri virrankulutus verrattuna perus versioon.
Eli ainakin nvidia on valinnut oikeat perus kellotaajuuudet normi mallissa.
AMD fury kortti hastaa ainostaan korkeilla resoilla nvidian mallit.

Marti77

AMD fury kortti hastaa ainostaan korkeilla resoilla nvidian mallit.

Myös minä ostan 700€+ näyttiksiä muulle kun korkealle resolle..:rolleyes:

Celtic

Myös minä ostan 700€+ näyttiksiä muulle kun korkealle resolle..:rolleyes:

Nopeiden pelinäyttöjen omistajat kyllä hyötyvät tehokkaista näyttiksistä pienemmilläkin resoluutioilla. 60Hz ankeuteen riittää mopompikin kortti.

Meinasin 4k resoilla ja harvalla on sellaista näyttöä 2k näyttöjä löytyy melkein jokaisella nykyään.
Ja 4k näytöillä päsee harvoin 120fps lukemmiin ellei omista sli tai cf kokoonpanoa eli 60hz riittää toistaiseksi hyvin.
Tietysti 120hz 4k ips näyttö olisi mukava omistaa jos sellaista löytyis järkihintaan.

Kova on kortti, ja hirveän kovassa huudossa nettikaupoissa.

Asus Strix tosin menee ohi testeissä (pakasta vedettyinä vertaukset), sekä Zotac AMP! Extreme.
http://www.kitguru.net/components/graphic-cards/zardon/asus-strix-gaming-gtx-980-ti-directcu-3/
http://hexus.net/tech/reviews/graphics/84722-zotac-geforce-gtx-980-ti-amp-extreme/

Samapa tuo… mutta ihan vain huomasin kun lueskelee aina ympäri nettiä noita arvosteluita.
G1 Gaming tuli vain aika nopeasti myyntiin vs noi pari tuossa.

Tämä 980 Ti G1 Gaming on kyllä harkinnassa.

Tehonkulutus ja lämmöntuotto samaa luokkaa kuin kiukaaksi haukutussa R9 290X ratukassa, mutta se ei vihreän leirin poikia haittaa. :facepalm:
Onhan se nopeampi, mutta silti.

Muad’dib

Tehonkulutus ja lämmöntuotto samaa luokkaa kuin kiukaaksi haukutussa R9 290X ratukassa, mutta se ei vihreän leirin poikia haittaa. :facepalm:
Onhan se nopeampi, mutta silti.

Olet kyllä onneton jos kuvittelet ettei suorituskyky vaikuta..
Kattellaan vaan kulutuksia eikä huomioida ollenkaan nopeutta,varsinainen nero tämä @Muad’dib :facepalm:

Energiatehokkuus GTX980Ti G1 on Selvästi parempi kuin 290x

Ellet ole vielä käsittänyt niin pelkkää kulutusta ei katsota vaan täytyy huomioida AINA myös kortin nopeus kulutukseen nähden.

Tässä vielä raakaa Faktaa 980Ti energiatehokkuudesta..
[​IMG]

370W lämpökuorma kotelon sisällä on ihan sama vaikka se olisi tuotettu hehkulampulla. Vanhaa high-endiä edustava GTX 680 veti 100W vähemmän eikä jäähdytysratkaisut silti olleet kovinkaan hiljaisia tai pienikokoisia.

Helvetinmoinen lämpökiuashan tuo tietenkin on, mutta minua ei ainakaan näytönohjaimen virrankulutus kiinnosta. Kunhan virtalähde riittää, niin tehonkulutuksella ei ole koskaan ollut minkään sortin merkitystä. Läppäreissä teen toki poikkeuksen, kun lämpöongelmat oikeasti tulee helpommin ilmi siinä käytössä.

Muad’dib

370W lämpökuorma kotelon sisällä on ihan sama vaikka se olisi tuotettu hehkulampulla. Vanhaa high-endiä edustava GTX 680 veti 100W vähemmän eikä jäähdytysratkaisut silti olleet kovinkaan hiljaisia tai pienikokoisia.

Jos kulutus pelottaa niin sitten täytyy ostaa Esim 750ti mutta sillä ei vaativia resoluutioita tai asetuksia pyötitellä.

Kyse on kuitenkin muusta kuin pelkästä kulutuksesta.
Sellaisella 370w lämpökuormalla saa jo kortin joka pyörittelee vaativiakin asetuksia korkeilla resoluutioilla.. hehkulampulla se ei onnistu.

Saahan sitä nyt koittaa kiertää ja kartaa ja vedota lampuista koviin kulutuksiin, mutta se ei poista sitä faktaa että Gtx980Ti Customit on markkinoiden kovimpia kortteja… eikä niitä pidä verrata hitaisiin 290x lappusiin vaikka sekin on useimmissa tapauksissa varsin riittävä ja edullinen vaihtoehto.

Muad’dib

370W lämpökuorma kotelon sisällä on ihan sama vaikka se olisi tuotettu hehkulampulla. Vanhaa high-endiä edustava GTX 680 veti 100W vähemmän eikä jäähdytysratkaisut silti olleet kovinkaan hiljaisia tai pienikokoisia.

Muron testeissä oli mitattu kulutus oli koko kokoonapnon kulutus, ei näytönohjaimen.

Näytä kaikki kommentit
Corex

Kova kortti mutta nämä hinnat high-end näyttiksissä kyllä karkaa vuosi vuodelta yhä hullummiksi.

Ikävä kyllä juuri näin on tilanne – eikä se pelaajia paljon tunnu haittaavan kun vähemmistö täällä ja muualla korkeista hinnoista mitään puhuu. Se on nyt vaan tyhmää maksaa likaa, ja jos hölmöläiset ostavat niin hinnat jatkavat nousuaan. Kun NVIDIA:lla on varaa nostaa hintoja kertaheitolla n. 100-150 ja jos ihmiset kyselemättä/ihmettelemättä ostavat niin kehitys sen kun jatkuu. Tämän lisäksi monet arvostelusivustot kun eivät enää merkitse korkeaa hintaa miinukseksi vaan pahimmillaan puolustelevat sitä niin voivat näytönohjain valmistajat hymäillä kaikessa ahneudessaan ja kokeilla kuinka paljon ne pöhköt suostuu maksamaan.

Tästä kaikesta saavat kuluttajat syyttää ihan vaan itseään. Itse olen siirtynyt jo aikoja sitten tästä päivityskierteestä ulos harventamalla komponenttien päivitysväliä Aion tulla toimeen vielä tovin kahden ATI radeon 7970 GHZ OC kortin kanssa ja katsoa tuleeko hintoihin hieman enemmän järkeä.

Alkaa olemaan aika suolasta jos vertaa joihinki 970 / 290 kortteihin. 25 fps enemmän 500 eurolla. No thanks.

Nämä kalliit kortit nyt lähinnä on tarkoitettu isommille resoluutioille.
60hz ja jopa 120hz, 1080p paneeleille piisaa hyvin vielä 970/290 kaltainen kortti ja jopa vieläkin edullisemmat.

Eli n 200-400e saa tehokasta rautaa 1080p pelailuun.
Tietysti jokainen haluaa tehokkainta rautaa edullisesti, mutta jos ostaa tarpeittensa mukaan niin en näe että hinta muodostuisi ongelmaksi nyky tarjonnasta.

Wujustyler

Alkaa olemaan aika suolasta jos vertaa joihinki 970 / 290 kortteihin. 25 fps enemmän 500 eurolla. No thanks.

Mistä pelistä nyt puhut?
980Ti G1 ja Gtx970 erot pelistä/resoluutiosta riippuen voi olla jopa 30-60Fps
mutta 25Fps ero on merkittävä isoilla resoluutioilla, 970 olen 25Fps hitaampi tekeese siittä pelikelvottoman isommilla resoluutioilla.

Mielestäni Gtx980 G1 hinta on ihan oikeutettu kun huomioi sen nopeuden.. paras kortti esim 1440p pelailuun.

[​IMG]

Mellian

Tämän lisäksi monet arvostelusivustot kun eivät enää merkitse korkeaa hintaa miinukseksi

Koska se, että onko jokin hinta korkea vai matala on subjektiivinen asia.

Onko 10 000 paljon vai vähän? Riippumatta siitä, että onko kyse Unkarin Forinttista tai eurosta, niin kysymykseen ole yksiselitteistä ja yhtä oikeaa vastausta. Se, että onko se paljon tai vähänä, riippuu ihan siitä, että mitä sillä saa.

Minulle on yhdentekevää vaikka GTX960:set olisivat ilmaisia, koska en sellaista pöytäkoneeseeni hommaisi kuitenkaan vaan panostaisin mielummin GTX980Ti:hin (nykyhinnoilla) jos olisin uutta pelikonetta rakentamassa.

Sen jälkeen kun objektiiviset faktat on ladottu tiskiin (nopeus, ääni, toimintalämpö, fyysiset mitat, sähkönkulutus jne.) jokainen voi valita hintalapun ja haluttujen ominaisuuksien perusteella itselleen parhaan kortin. Toimittajan / arvostelijan on mahdotonta tehdä tätä valintaa kuluttajan puolesta, sillä jokaisen ihmisen kohdalla käytettävissä olevan rahan määrä ja kortin ostamisen vaihtoehtokustannus on erilainen.

Mielestäni Gtx980 G1 hinta on ihan oikeutettu kun huomioi sen nopeuden.. paras kortti esim 1440p pelailuun.

Mielestäni hinta ei ole järkevä. 750 eurolla saa noin 100% nopeamman kortin verrattuna 250 euron korttiin. Kuitenkin sillä 250 euron kortilla voi pelata yhtä sujuvasti 2K resolla ja karsimalla hieman asetuksia, kuin kalliilla kortilla 4K resolla ultra asetuksilla. Ei se pelikokemus nyt niin erilainen ole että siitä kannattaisi maksaa +500 euroa. Ja moniko nyt pelaa niin paljon, että todella kannattaisi maksaa 750 euroa? Hyvä jos viitsin 50 tuntia vuodessa pelata jotain itse. Silloin se 250 euron kortti 2K resolle on huomattavasti järkevämpi vaihtoehto. Murottajien edustama high-end sektori on vain 1% tietokoneen omistajista. Elikkäs ne 99% pelaa sillä 250 euron kortilla tai jollain 5 vuotta vanhalla. Mutta jokainen saa rahansa käyttää miten itse haluaa ja voihan se olla hauskaa puuhata high-endin parissa.

Higher_Jsuu

AMD on ihan vastaan tulija näille 980Ti:lle.
Oma G1 980Ti vakaa 1500/8200Mhz. Firestrike läpi vielä 1565/8400Mhz kelloilla, ilmalla.

AMD:n CEO (se nainen kummiskin) kun hehkutti niin Furyjen julkaisussa että FURY X – The most Powerful Graphics Card on the World!

Siis herää jo mummo!!! :) Kyllä nätisti hymyilyttää vieläkin.

Se puhui kylläkin siitä tulevasta tupla-Furystä.

Tuupertunut

Se puhui kylläkin siitä tulevasta tupla-Furystä.

Kyllä se muistaakseni julkkarissa (katsoin Livenä) puhui vain Fury X:stä, voin toki olla väärässäkin.

Ok, tupla Fury X! WOW. Entäs sitten kahden GPU:n 980Ti kerta pitää ytimien määrää lisätä? :)

Nut

Mielestäni hinta ei ole järkevä

se on subjektiivista.

Nut

Kuitenkin sillä 250 euron kortilla voi pelata yhtä sujuvasti 2K resolla ja karsimalla hieman asetuksia, kuin kalliilla kortilla 4K resolla ultra asetuksilla. Ei se pelikokemus nyt niin erilainen ole että siitä kannattaisi maksaa +500 euroa

Mun puolesta voi pelata vaikka 640×800 resoluutiolla jos"pelikokemus ei nyt niin erillainen ole" kuten sanoit. :rolleyes:

Nut

moniko nyt pelaa niin paljon, että todella kannattaisi maksaa 750 euroa? Hyvä jos viitsin 50 tuntia vuodessa pelata jotain itse..

Monikin varmasti pelaa ja vaikka ei pelaisi paljoa, niin ei ole väärin omistaa kunnon settiä ja laadukasta 4k näyttöä ja nauttia hieman laatuaikaa kunnon tekniikan parissa.(mieluummin 50 tuntia laadukasta aikaa, kuin 200 tuntia laadutonta.)

Nut

ne 99% pelaa sillä 250 euron kortilla tai jollain 5 vuotta vanhalla

Kuinka moni PC pelaajista pelaa highend kortilla? En tiedä lukua tai prosenttia, mutta sen tiedän että ne jotka ei pelaa niin varrmasti haluais pelata, mutta eivät pysty. (no money,no honey Tms..)
Btw:Gtx970 taisi olla yksi parhaiten myydyistä korteista ja hinta enemmän kuin 250e

Nut

Mutta jokainen saa rahansa käyttää miten itse haluaa

perusteluistasi huolimatta, meinaan jatkossakin tehdä juuri näin ja syytää rahaa tekniikkaan :)

Tuupertunut

Se puhui kylläkin siitä tulevasta tupla-Furystä.

Jos tuossa tupla Gpu:ssa vaan 4Gb muistia, niin loppuu kiinostus heti.
Ton kaliiberin kortissa täytyy olla vähintän 6Gb ,tehot piisaa heittämällä sen vuoden pari, mutta tuskin piisaa 4Gb muisti.

Higher_Jsuu

Kyllä se muistaakseni julkkarissa (katsoin Livenä) puhui vain Fury X:stä, voin toki olla väärässäkin.

Ok, tupla Fury X! WOW. Entäs sitten kahden GPU:n 980Ti kerta pitää ytimien määrää lisätä? :)

Tupla fury X olisi silloin nopein kortti markkinoilla. Kahden 980ti:n setuppi taas olisi kaksi erillistä korttia.

Vesa H.

Tupla fury X olisi silloin nopein kortti markkinoilla. Kahden 980ti:n setuppi taas olisi kaksi erillistä korttia.

Toi on nyt niin hehkeetä ettei ole tosikaan. Meinaatko tosiaan että jos toisen valmistajan pitää asentaa kaksi moottoria autoon että siten saadaan nopeampi auto kuin toisella valmistajalla että se merkitsee että 2:n moottorin omistava on nopein moottori?

Huomaa yksiköt.

AMD on nopea, Nvidia on NOPEIN. Uskokaa jo, pitääkö sitä ihan 2:lle GPU:lle mennä että voi todistaa olevansa nopein? Kyllä kaikki tietää että siinä kortissa on silloin 2x ytimet (vikoineen) ja liki 2x hintoineen?

MIKSI EI VOIDA TESTATA PELKÄLLÄ YHDELLÄ GPU:LLA KUKA ON KUKKULAN KUNINGAS? No eihän sitä voi sanoo amd. :D

Koska AMD:lla ei ole mitään jakoa! Kyllä samalla hinnalla saadaan myös 2x 980Ti:tä kehiin, ja miten käy? =AMD:llä menee Housuihinsa. FAKTA.

Olenko nVidia fan-clubilainen? En todellakaan. Ostin heti julkkarissa eli 11/2013, AIVAN, vajaa kaksi vuotta sitten heidän refun. 6kk myöhemmin möin sen ja ostin Custon 290X:n, loistavaa, nopeita kuin pirut.

Mutta tuli syksy 2014 ja refu GTX980 pieksi tuon Customin ihan 6-0. Ostin 6kk myöhemmin eli 2/2015 rinnalle Custom GTX980:in > SLI!

Ja ei ole AMD:hen paluuta. Möin SLI:t 1kk sitten ja ostin ekan, refu GTX980Ti:n, ja hyvin oli voimaa.

Custom (G1) GTX980Ti tuli 3 vkoa sitten > Kellottuu Jumalaisesti > Kulkuja Löytyy (Möin refu 980Ti:n, en tarvinnut SLI 980Ti:tä)…

Vittu millään Fury X:llä veteineen kun ei pääse edes lähellekkään näitä GPU tehoja, siis herätkää. AMD on GPU:den myötä myös niin kuollut (valitettavasti) ettei ole tosikaan…

EDIT. Turha tähän aiheeseen on tulla FURY X:n omistajien whineemään kun se heidän "edullinen" kortti ei lunastanutkaan lupauksia! Yhtä itkettävää on toi 500W:in 295X.

Hinnoista kun täällä on puhuttu, niin on pakko sanoa, että hinnat on karannu käsistä hyötyihin nähden. Itse odottelen ainakin yhden näytönohjaimen settiä joka pystyisi pyörittämään 4k 60fps. 16nm odotellessa. :)

Porukka on lähteny vaa täysillä mukaan tähän päivitysralliin.
Lähin siihen aluksi itsekin. Tuli ostettua 460sli setistä ensin gtx 770 ja siihen hieman pettyneenä ostin gtx 780. Olisi pitänyt tyytyä tohon 770 jo. Niin isoja parannuksia ei kuitenkaan tullut. 900 sarjan ja Furyt jätän ainakin suosiolla väliin ja odottelen mitä pascal ja amd tuo pöytään.

28nm ollaan menty kuitenkin suhteellisen kauan.

Higher_Jsuu

Toi on nyt niin hehkeetä ettei ole tosikaan. Meinaatko tosiaan että jos toisen valmistajan pitää asentaa kaksi moottoria autoon että siten saadaan nopeampi auto kuin toisella valmistajalla että se merkitsee että 2:n moottorin omistava on nopein moottori?

Huomaa yksiköt.

AMD on nopea, Nvidia on NOPEIN. Uskokaa jo, pitääkö sitä ihan 2:lle GPU:lle mennä että voi todistaa olevansa nopein? Kyllä kaikki tietää että siinä kortissa on silloin 2x ytimet (vikoineen) ja liki 2x hintoineen?

MIKSI EI VOIDA TESTATA PELKÄLLÄ YHDELLÄ GPU:LLA KUKA ON KUKKULAN KUNINGAS? No eihän sitä voi sanoo amd. :D

Koska AMD:lla ei ole mitään jakoa! Kyllä samalla hinnalla saadaan myös 2x 980Ti:tä kehiin, ja miten käy? =AMD:llä menee Housuihinsa. FAKTA.

Olenko nVidia fan-clubilainen? En todellakaan. Ostin heti julkkarissa eli 11/2013, AIVAN, vajaa kaksi vuotta sitten heidän refun. 6kk myöhemmin möin sen ja ostin Custon 290X:n, loistavaa, nopeita kuin pirut.

Mutta tuli syksy 2014 ja refu GTX980 pieksi tuon Customin ihan 6-0. Ostin 6kk myöhemmin eli 2/2015 rinnalle Custom GTX980:in > SLI!

Ja ei ole AMD:hen paluuta. Möin SLI:t 1kk sitten ja ostin ekan, refu GTX980Ti:n, ja hyvin oli voimaa.

Custom (G1) GTX980Ti tuli 3 vkoa sitten > Kellottuu Jumalaisesti > Kulkuja Löytyy (Möin refu 980Ti:n, en tarvinnut SLI 980Ti:tä)…

Vittu millään Fury X:llä veteineen kun ei pääse edes lähellekkään näitä GPU tehoja, siis herätkää. AMD on GPU:den myötä myös niin kuollut (valitettavasti) ettei ole tosikaan…

EDIT. Turha tähän aiheeseen on tulla FURY X:n omistajien whineemään kun se heidän "edullinen" kortti ei lunastanutkaan lupauksia! Yhtä itkettävää on toi 500W:in 295X.

No jos sli:stä/ crossfirestä puhutaan niin kyllä se FURY X skaalautuu paremmin, etenkin isoilla resoilla. Ei sillä etteikö 980ti olisi nopeampi yhden gpu:n setupeissa mutta taitaa aikalailla samoissa mennä kahden kortin kokoonpanoissa.

Mutta upeastihan nuo custom 980ti kortit kulkee, ei siitä mihinkään päästä.

Alkaa kyllä nykyään olla taas enemmän tai vähemmän nimihirviöitä näyttikset ja emolevyt.

Varsinkin tätä perkeleen "gamingia" tuputetaan joka toiseen komponenttiin, ei-gamingeilla ei sit vissiin voi pelata. :smoke:

9700 Pro

Alkaa kyllä nykyään olla taas enemmän tai vähemmän nimihirviöitä näyttikset ja emolevyt.
Varsinkin tätä perkeleen "gamingia" tuputetaan joka toiseen komponenttiin, ei-gamingeilla ei sit vissiin voi pelata. :smoke:

Olisi kyllä syytä olla vähintään military-grade gaming, koska military.
Muuten paskaa.

Kaljugorilla

Olisi kyllä syytä olla vähintään military-grade gaming, koska military.
Muuten paskaa.

Ei saa unohtaa Fatal1tya :smoke:

mesrine

No jos sli:stä/ crossfirestä puhutaan niin kyllä se FURY X skaalautuu paremmin, etenkin isoilla resoilla. Ei sillä etteikö 980ti olisi nopeampi yhden gpu:n setupeissa mutta taitaa aikalailla samoissa mennä kahden kortin kokoonpanoissa.

Mutta upeastihan nuo custom 980ti kortit kulkee, ei siitä mihinkään päästä.

Sä puhut nyt FuryX CF Vs 980Ti Referensi Sli vertailusta.

Gtx980Ti G1 Sli on nopeampi kuin FuryX CF myös isommilla resoluutioilla,puhumattakaan kellotuksen tuomasta suorituskyvystä joka ei FuryX:llä onnistu.
Btw TechpowerUp tuota jo tarkemmin testaili.. surkeat oli tulokset.

SinSin

Sä puhut nyt FuryX CF Vs 980Ti Referensi Sli vertailusta.

Gtx980Ti G1 Sli on nopeampi kuin FuryX CF myös isommilla resoluutioilla,puhumattakaan kellotuksen tuomasta suorituskyvystä joka ei FuryX:llä onnistu.
Btw TechpowerUp tuota jo tarkemmin testaili.. surkeat oli tulokset.

Juu mutta refukortit ovat edelleenkin SLI:ssä fiksuja, koska ilman ulospuhallus.

Linuxilla taitaa tämä sivusto pyöriä kun kellonajat heittää kolmella tunnilla.

Higher_Jsuu

Toi on nyt niin hehkeetä ettei ole tosikaan. Meinaatko tosiaan että jos toisen valmistajan pitää asentaa kaksi moottoria autoon että siten saadaan nopeampi auto kuin toisella valmistajalla että se merkitsee että 2:n moottorin omistava on nopein moottori?

Huomaa yksiköt.

AMD on nopea, Nvidia on NOPEIN. Uskokaa jo, pitääkö sitä ihan 2:lle GPU:lle mennä että voi todistaa olevansa nopein? Kyllä kaikki tietää että siinä kortissa on silloin 2x ytimet (vikoineen) ja liki 2x hintoineen?

MIKSI EI VOIDA TESTATA PELKÄLLÄ YHDELLÄ GPU:LLA KUKA ON KUKKULAN KUNINGAS? No eihän sitä voi sanoo amd. :D

Koska AMD:lla ei ole mitään jakoa! Kyllä samalla hinnalla saadaan myös 2x 980Ti:tä kehiin, ja miten käy? =AMD:llä menee Housuihinsa. FAKTA.

Olenko nVidia fan-clubilainen? En todellakaan. Ostin heti julkkarissa eli 11/2013, AIVAN, vajaa kaksi vuotta sitten heidän refun. 6kk myöhemmin möin sen ja ostin Custon 290X:n, loistavaa, nopeita kuin pirut.

Mutta tuli syksy 2014 ja refu GTX980 pieksi tuon Customin ihan 6-0. Ostin 6kk myöhemmin eli 2/2015 rinnalle Custom GTX980:in > SLI!

Ja ei ole AMD:hen paluuta. Möin SLI:t 1kk sitten ja ostin ekan, refu GTX980Ti:n, ja hyvin oli voimaa.

Custom (G1) GTX980Ti tuli 3 vkoa sitten > Kellottuu Jumalaisesti > Kulkuja Löytyy (Möin refu 980Ti:n, en tarvinnut SLI 980Ti:tä)…

Vittu millään Fury X:llä veteineen kun ei pääse edes lähellekkään näitä GPU tehoja, siis herätkää. AMD on GPU:den myötä myös niin kuollut (valitettavasti) ettei ole tosikaan…

EDIT. Turha tähän aiheeseen on tulla FURY X:n omistajien whineemään kun se heidän "edullinen" kortti ei lunastanutkaan lupauksia! Yhtä itkettävää on toi 500W:in 295X.

Siis koita nyt älytä ero yhden ja kahden piirin yksittäisellä kortilla. Niissäkin on hyötynsä, esim. jos haluaa asentaa erillisen äänikortin, niin kahden piirin kortti on aikalailla paras (ja vs. 2x korttia hiljaisempi) vaihtoehto. Katotaan sitten kun Fury X2 tulee, että millaista jälkeä saadaan aikaan. Ainut asia mikä tulevassa tuplapiiri kortissa voi kusta, että muistia per gpu on liian vähän. Muuten veikkaan että mennään väkisin ohi raa'alla laskuteholla.

9700 Pro

Juu mutta refukortit ovat edelleenkin SLI:ssä fiksuja, koska ilman ulospuhallus.

Ei tee kyllä vittuakaan noilla Nvidian Refuilla, vaikka kuinka puhaltais ulos.
sli setupissa käy jo niin kuumana että kellot tippuu lähelle Base taajuutta ja on sellasta mekkalaa että ei mitään järkee.
nämä Customit pitää Boost taajuuden hyvin Sli setissäkin ja vielä on varaa kellottaa ilman että melu nousisi häiritseväksi.

Tietysti jos sulla ei ole hyvää ilmankiertoa, niin ehkä siinä tapauksessasi voi Referensi palvella paremmin, mutta ne joilla on asiallinen koppa ja ilmankierto toimii,niin Customi on se parempi ratkaisu nopeuden/äänen ja lämpöjenkin suhteen.
Hinnassa niin pieni ero, ettei Referenssiä vaan voi suositella.

Vesa H.

Siis koita nyt älytä ero yhden ja kahden piirin yksittäisellä kortilla. Niissäkin on hyötynsä, esim. jos haluaa asentaa erillisen äänikortin, niin kahden piirin kortti on aikalailla paras (ja vs. 2x korttia hiljaisempi)

Tuosta hiljaisuudesta en sanoisi yhtään mitään, koska usein myös 2Gpu kortit pitää mölyä ja erityisesti Idlessä kuten 295×2.

Vesa H.

yhden ja kahden piirin yksittäisellä kortilla. Niissäkin on hyötynsä, esim. jos haluaa asentaa erillisen äänikortin

miten tämä liittyy?

Vesa H.

Muuten veikkaan että mennään väkisin ohi raa'alla laskuteholla.

Viimeksi veikkasit että FuryX vie Nvidiaa kuin litran kippoo..

Mahtaako löytyä yhtään näytönohjaimiin liittyvää ketjua jossa ei olisi vähintään viisi sun kirjoittamaa viestiä ?

Raataja3

Mahtaako löytyä yhtään näytönohjaimiin liittyvää ketjua jossa ei olisi vähintään viisi sun kirjoittamaa viestiä ?

Onkohan yhtäkään näytönohjaimiin liittyvää ketjua jossa ei olisi kirjoittamasi kaltaisia nolla postauksia?

Mutta tämän asiaankuulumattoman kysymyksen olisit voinut ohjata YV:llä fani postiini. kiitos!

Vielä on pitkä matka siihen, että 4K olisi pelattava resoluutio single-GPU -setillä (120fps+). Ja hinnat vaan nousee… Toki testeissä on aina turhaa "eye-candya" mukana, joista voisi surutta karsia suhteellisen paljon pois ilman kuvanlaadun heikkenemistä. Eikä noita [email protected] Hz näyttöjä taida pahemmin olla tarjolla edes…

SinSin

Ei tee kyllä vittuakaan noilla Nvidian Refuilla, vaikka kuinka puhaltais ulos.
sli setupissa käy jo niin kuumana että kellot tippuu lähelle Base taajuutta ja on sellasta mekkalaa että ei mitään järkee.
nämä Customit pitää Boost taajuuden hyvin Sli setissäkin ja vielä on varaa kellottaa ilman että melu nousisi häiritseväksi.

Tietysti jos sulla ei ole hyvää ilmankiertoa, niin ehkä siinä tapauksessasi voi Referensi palvella paremmin, mutta ne joilla on asiallinen koppa ja ilmankierto toimii,niin Customi on se parempi ratkaisu nopeuden/äänen ja lämpöjenkin suhteen.
Hinnassa niin pieni ero, ettei Referenssiä vaan voi suositella.

Tottahan tuo kyllä. Define R2:ssa kyllä tarvitsi jo sivupeltiin flektiä HD5870 crossfirellä, Vapor X kortit kun eivät ulos puhaltaneet vaan lämmittivät kotelon sisäilmaa 2500K @ 4.5GHz:n kaverina.

Tuosta hiljaisuudesta en sanoisi yhtään mitään, koska usein myös 2Gpu kortit pitää mölyä ja erityisesti Idlessä kuten 295×2.

Nykytilanteesta ei itsellä tietoa mutta muistaakseni ainakin refu HD3870X2 oli suht hiljainen pelatessakin kun aikanaan moisen omistin.

9700 Pro

Nykytilanteesta ei itsellä tietoa mutta muistaakseni ainakin refu HD3870X2 oli suht hiljainen pelatessakin kun aikanaan moisen omistin.

HD 3870 X2 TDP 165 wattia, R9 295X2 TDP 500 wattia, eli varmaan löytyy eroa äänentasoissakin. :rolleyes:

Tosin 295X2 pitää lähes yhtä kovaa melua idlessä kuin rasituksessakin äänekkään pumpun takia.

Voi näitä fanipojuja. Jos ylipäätänsä amd:lta tulee Fury x2, niin kyllä se oletusarvoisesti menee nopeustaulukon kärkeen. Katsotaan sitten tulisiko Nvidialta jotain titan Ö -tyyppistä rahantuhlaus optiota vastavoimaksi. Viimeisin titan Nvidialta oli ainakin täysi lelu jonka käyttötarkoitusta voi vain arvailla. Työkäytössäkin täysin turhia.

Recra

HD 3870 X2 TDP 165 wattia, R9 295X2 TDP 500 wattia, eli varmaan löytyy eroa äänentasoissakin. :rolleyes:

Tosin 295X2 pitää lähes yhtä kovaa melua idlessä kuin rasituksessakin äänekkään pumpun takia.

Olisi kiva kuulla jotain käyttäjäkokemuksia pumpusta. Murossa kyseinen laite oli testissä hieman hiljaisempi kuin 780ti. 295×2 oli myös hybridijäähy, eikä pelkkä vesijäähy. Täten kortti oli myös viileämpi kuin 780ti.

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-r9-295×2-review-benchmark-performance,3799-17.html

Sli setti mouruaa 48 desibelin eestä ja pumppua kehutaan hiljaiseksi. Mutuile lisää.

Vesa H.

Olisi kiva kuulla jotain käyttäjäkokemuksia pumpusta. Murossa kyseinen laite oli testissä hieman hiljaisempi kuin 780ti. 295×2 oli myös hybridijäähy, eikä pelkkä vesijäähy. Täten kortti oli myös viileämpi kuin 780ti.

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-r9-295×2-review-benchmark-performance,3799-17.html

Sli setti mouruaa 48 desibelin eestä ja pumppua kehutaan hiljaiseksi. Mutuile lisää.

Hiljaisuus on toki suhteellista, ja meinasin lisätä perään että rasitusmeluksi kortin tuottama ääni on sieltä hiljaisesta päästä, mutten mitenkään kyennyt kuuntelemaan sitä idlessä omassa suht hiljaisessa kämpässä kun viime vuonna rakensin kaverille uuden koneen ja halusi kyseisen lappusen Jimm'sin tarjouksesta.

Tarkoitin lähinnä että melu on samaa luokkaa sekä idlessä että rasituksessa, ei kortti tehoisekseen ehkä äänekäs ole mutta omaan korvaan vaan liikaa.

Vesa H.

Olisi kiva kuulla jotain käyttäjäkokemuksia pumpusta. Murossa kyseinen laite oli testissä hieman hiljaisempi kuin 780ti. 295×2 oli myös hybridijäähy, eikä pelkkä vesijäähy. Täten kortti oli myös viileämpi kuin 780ti.

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-r9-295×2-review-benchmark-performance,3799-17.html

Sli setti mouruaa 48 desibelin eestä ja pumppua kehutaan hiljaiseksi. Mutuile lisää.

295×2 on todella äänekäs idlessä, äänekkäin kortti jonka olen näin 3v sisällä kuullut.
sulla ei tietenkään ole mitään kokemusta kortista,kunhan luet netistä ja niitäkin vain valikoidusti koska et tätä yksinkertaista asiaa ymmärrä vieläkään.

[​IMG]
äänekäs idlessä :rolleyes:

[​IMG]
äänekkäämpi kuin Referenssi 290x joka on todella äänekäs idlessä! 295×2 vie siittäkin voiton!

[​IMG]

[​IMG]

Vesa.H, olet niin paljon jauhanut 295×2 sontaa ja ylistänyt sen taivaaseen, niin olisiko aika hankkia aitoja kokemuksia itse kortista?
Ja odotan edelleen sun virtuaali Gtx680 setistä kuvaa!

Vesa H.

Täten kortti oli myös viileämpi kuin 780ti.

Ja miksi jauhat Gtx780Ti korteista jatkuvasti? Mikä sua oikeesti vaivaa?
Gtx980 korvasi 780Ti kortin..

[​IMG]

no tuossa oli 4 rewikkaa ja kaikissa 295×2 äänekäs.

Pumpusta sulle kerrottiin jo aikaisemmin kokemuksia, et välittänyt koska olivat niin negatiivisia!!

Refu 290x 28dbA, ei ole todellakaan äänekäs idlessä. Mulla on noita muutama ollu, myös vesillä.

Muropaketin uusimmat