Uusimmat

Käyttöliittymä ja mittaustulokset

28.02.2008 17:49 Muropaketin toimitus

 

Käyttöliittymä

Kun takapaneelin virtakytkin on painettu on-asentoon, käynnistyy Icy Box toimintavalmiuteen lähes viiveettä. Television näytölle avautuu käyttöliittymän päävalikko, joka koostuu neljästä kellertävänoranssista ympyrästä. Taustakuvana komeilee musta yleisöä kuvaava silhuetti sinertävää taustaa vasten. Haluttu alavalikko valitaan kaukosäätimen sivunuolia ja valintapainiketta painamalla.

Settings-valikosta löytyy seitsemän välilehteä, joilta käyttäjä pääsee valitsemaan mm. käytettävän kielen, audio- ja videoulostulojen tyypin, TV:n kuvasuhteen sekä näytönsäästäjän viiveen. Välilehdistä toiseksi alimmainen mahdollistaa laitteen firmwaren päivittämisen, kunhan päivityksen binääritiedosto on sijoitettuna kiintolevylle Firmware-kansioon. Testiyksilön firmware oli peräisin viime marraskuulta, eikä ainakaan valmistajan sivuilla ollut ladattavissa uudempaa versiota.

Alimmalta välilehdeltä löytyy Icy Boxin DivX VOD (Video On Demand) -rekisteröintikoodi, jonka avulla laitteella voi katsella vuokrattuja ja ostettuja DivX-videoita.

Kiintolevylle siirretty musiikki näkyy Music-valikossa hakasulkein merkittyinä kansioina sekä tiedostopäätteellä merkittyinä tiedostoina. Hakemistopolku on näkyvissä tiedostonäkymän alapuolella, pitkän vaakaviivan erottamana. Fontti on kuitenkin sen verran suurta, että alihakemistoja kolutessa tila loppuu kesken ja Icy Box katkaisee hakemistopolun kolmella pisteellä. Vasemmalla, välilehtien alapuolella, sijaitseva luku ilmaisee valittuna olevan tiedoston tai kansion järjestysnumeron kaikkiin kansion objekteihin nähden. Sen alapuolelta löytyvä valkoinen palkki kertoo yhdessä ajan kanssa soitettavan kappaleen edistymisen.

Pictures-valikko esittää kiintolevylle siirretyt kuvat vastaavalla tavalla tiedostoina ja kansioina kuin Music-valikko musiikin. Kaukosäätimestä voi kytkeä päälle ”thumbnails”-toiminnon, jolloin kursorin kohdalla olevan kuvan pienennetty esikatseluversio näkyy vasemmassa alakulmassa.

Myös Movie-valikko näyttää videotiedostot kansioiden ja tiedostojen listauksena. Esimerkkikuvassa kaikki videopätkät on sijoitettu Movies-kansion juureen. Jos elokuviin kaipaa tekstityksiä, on ne tallennettava videotiedoston kanssa samaan kansioon samalla nimellä.

Mittaustulokset

Koska jäähdytyksessä avustava pikkuruinen tuuletin osoittautui ennakkoluulojen mukaisesti häiritseväksi surisijaksi, joten päätimme testata kuinka Icy Box pärjäisi ilman pienen tuulettimen luomaa avustavaa ilmavirtaa. Toteutimme tämän nyppäämällä tuulettimen johdon irti piirilevyltä ja sijoittamalla MPU:n jäähdytysripaan sekä kiintolevyn kylkeen lämpöanturin. Lisäksi toteutimme perinteisen tiedonsiirtotestin, jossa mediasoittimelle tyypillisiä tiedostoja siirrettiin tietokoneelta Icy Boxin kiintolevylle.

Lepotilalämmöt mitattiin Icy Boxin huristessa alkuvalikossaan. Lämpötilojen nousu tuulettimen irrottamisen jälkeen osoittautui huomattavasti suuremmaksi kuin ennalta odotettiin. MPU:n siilen lämpötila nousi runsaalla 15 asteella lähes viiteenkymmeneen ja kiintolevykin kuumeni mukavan viileästä vajaasta kolmesta kympistä yli kymmenellä asteella.

Ns. ”rasituslämmöt” kirjattiin parin tunnin elokuvan katselusession jälkeen ja tulosten perusteella pientä 30 mm tuuletinta ei ole asennettu turhaan Icy Boxiin. Tuuletin sammutettuna MPU rikkoo 60 asteen rajan käyden 17,5 astetta kuumempana kuin tuulettimen ollessa päällä. Myös kiintolevy lämpenee leffaa katsellessa ilman tuuletinta ikäviin lukemiin, sillä monen kiintolevyvalmistajan suosittelema 50 asteen maksimilämpötila rikkoontuu muutamalla asteella. Tuulettimen kanssa kiintolevyn lämpötila on vähintäänkin tyydyttävät 38,5 astetta.

Perinteistä tiedostonsiirtotilannetta simuloitiin siirtämällä Icy Boxiin tavalliselta pöytäkoneelta video-, kuva- ja musiikkitiedostoja. 1144 digikuvan mälli siirtyi Icy Boxin kiintolevylle runsaassa kolmessa minuutissa, keskimääräisen siirtonopeuden ollessa runsaat 11,5 Mt/s. Kymmenen levyllistä, eli 905 megatavua MP3-musiikkia siirtyi puolestaan puolessa minuutissa ja viisi täyspitkää elokuvaa vajaassa kahdessa minuutissa. Sekä musiikin, että elokuvien tapauksessa keskimääräinen siirtonopeus oli hitusen yli 30 Mt/s. Esimerkkinä 500 gigatavun le
vyllä varustetun Icy Boxin täyttää siis elokuvilla runsaassa neljässä ja puolessa tunnissa.

Sisältö

  1. Raidsonic Icy Box IB-MP303S-B -multimediasoitin
  2. Lähempää tarkastelua
  3. Soittimen valmistelu käyttökuntoon
  4. Käyttöliittymä ja mittaustulokset
  5. Käyttökokemukset ja loppusanat