Uusimmat

Testi: AMD Ryzen 7 -sarjan prosessorit pelikäytössä

20.03.2017 17:00 Tapio Berschewsky

Kuun vaihteessa julkaistut Ryzen-prosessorit osoittautuivat huippuluokan julkaisuiksi, mitä tulee prosessorin raakaan suorituskykyyn. Muropaketti paritti Ryzenit yhteen upouuden GeForce GTX 1080 Ti Founders Edition -näytönohjaimen kanssa ja otti selvää, millaisen pelikoneen niistä saa koottua.

Testasimme ensimmäisessä Ryzen 7 -testissämme 1800X-prosessorin suorituskykyä ja ylikellotuspotentiaalia. Nyt ovat vuorossa pelitestit.

Ryzenien pelitehot ovat maailmalla tehdyissä ensimmäisissä testeissä osoittautuneet vaatimattomiksi verrattuna varsinaiseen suorituskykyyn. Tämä johtuu osittain siitä, että pelejä ei ole optimoitu käyttämään hyväkseen Ryzenien tarjoamaa kuuttatoista säiettä ja muita uusia ominaisuuksia.

AMD:n mukaan useat peliyritykset tekevät tällä hetkellä työtä tuodakseen Ryzen-päivityksiä kuumimpiin peleihinsä sekä tehdäkseen tulevat pelinsä suoraan paremmin Ryzenin ominaisuuksia tukeviksi.

Annoimme Ryzenille pari viikoa aikaa kypsyä ja kokeilimme sitten, miten se selviää pelitesteistämme. Valitettavasti pelipäivityksiä ei vielä tässä ajassa saatu. Sen sijaan laboratorioomme saapui GeForce GTX 1080 Ti Founders Edition, joten pääsimme parittamaan Ryzenit parhaan kuluttajille tarkoitetun näytönohjaimen kanssa.

Laitoimme rinnakkain Ryzen 7 -mallit 1800X, 1700X ja 1700. Näistä 1800X on nykyisellään 599 euron hintainen, 1700X maksaa 449 euroa ja 1700 maksaa 389 euroa. Verrokiksi otimme Intelin Kaby Lake -malleista Core i7-7700K:n, jonka hinta on tänä päivänä 395 euroa.

Testimme tarkoituksena oli selvittää, mikä kolmikosta kannattaa ostaa pelikoneen ytimeksi vai olisiko syytä sittenkin katsoa Intelin suuntaan AMD:n sijaan.

Sisältö

  1. Alkusanat
  2. Testikokoonpanot ja mittaukset
  3. Suorituskykymittausten tulokset
  4. Yhteenveto