Uusimmat

Testissä kaksi mekaanista pelinäppäimistöä: Cooler Master MasterKeys MK750 ja HyperX Alloy Elite RGB – Hintavat, mutta mainiot ominaisuuksiltaan

08.08.2018 19:00 Antti Voutilainen

Kun näppäimistöön sijoittaa pitkälti yli sata euroa, on sen tarjottava myös hyvät ominaisuudet. Cooler Masterin ja HyperX:n uudet näppäimistöt osoittautuivat Muropaketin testissä oiviksi pelikavereiksi, mutta kumpikin eri tavoin.

Mekaaniset näppäimistöt ovat vakiinnuttaneet asemansa oheislaitemarkkinoilla jo kauan sitten. Entistä useampi vaihtaa niin sanotun tavallisen näppäimistön mekaaniseen, koska jo noin 50 eurolla saa käyttökelpoisia malleja. Pelaaja on kuitenkin melko herkästi valmis sijoittamaan yhteen tärkeimmistä varusteistaan yli sataseen nousevan summan. Otimmekin testattavaksi vaativammille käyttäjille suunnatut näppäimistöt Cooler Masterilta ja HyperX:ltä.

Cooler Masterin näppäimistö on malliltaan MasterKeys MK750. HyperX:n uutuus on puolestaan Alloy Elite RGB. Näppäimistöt asettuvat hintaskaalassa kalliimpaan luokkaan. Cooler Masterin näppäimistön hinta on halvimmillaan 150 euroa ja HyperX:n 170 euroa.

Mitään radikaaleja uudistuksia ei mekaanisten näppäimistöjen tekniikassa olla hetkeen nähty. Toisaalta kirjoittamiseen ja pelaamiseen tarkoitetulta syöttölaitteelta ei ole realististakaan odottaa mitään mullistavaa.

RGB-led-valaistuksen trendi käynnistyi jo useita vuosia sitten eikä ledien käytölle näy loppua. Nykyisellään onkin vaikeaa erottautua kilpailijoista. Useat valmistajat käyttävät samoja mekaanisia kytkimiä näppäimistöissään, jolloin käyttötuntuma on helposti identtinen eri valmistajien tuotteissa. Eroja muihin saa lähinnä lisänäppäimillä makroja tai multimediatoimintoja varten. Testiin saaduissa näppäimistöissä on molemmissa RGB-ledien lisäksi rannetuki, joka onkin muodostumassa selkeäksi erottautumistekijäksi.

Tässä Muropaketin testissä otetaan selvää pelinäppäimistöjen ominaisuuksista, kytkinten välisistä eroista ja käyttömukavuudesta.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. HyperX Alloy Elite RGB
  3. Cooler Master MasterKeys MK750
  4. Yhteenveto

Antti Voutilainen

”Aloitin Muroka-koulussa vajaat kuusi vuotta sitten. Jalo tavoitteeni on tulla RGB led-valaistun vyön Murokaksi vielä jonain päivänä. Harjoitusnäytteitäni päätyy pääasiassa tietotekniikka- ja peliosioihin. Välillä myös Pelaaja-lehteen. Jos en ole pyrkimässä kohti Muroka-tavoitettani, olen todennäköisesti grindaamassa Destiny 2:sta, sillä siinäkin matka on päämäärää tärkeämpi."

Muropaketin uusimmat