Uusimmat

Cooler Master MasterKeys MK750

08.08.2018 19:00 Antti Voutilainen

Cooler Master MasterKeys MK750

Cooler Masterin MasterKeys MK750 -näppäimistön myyntipakkaus sisältää itse näppäimistön lisäksi yhdeksän violettia näppäinhattua vaihdettavaksi. Luonnollisesti mukana on myös työkalu näppäinhattujen irrottamiseen.

Pelaamiseen vakiintuneiden WASD-näppäinten lisäksi mukana on vaihdettavat Esc-näppäin ja neljä nuolinäppäintä. Pakkaus sisältää pakollisen ohjekirjasen, jossa löytyy opastus FN-toimintanäppäimen taakse sijoitettuihin toimintoihin. Mukana on myös kookas rannetuki.

MasterKeys MK750 on arvostelukaksikosta se pienempi näppäimistö. Ulkomitoiksi ilmoitetaan 437,75 x 132,25 x 42 millimetriä. Painoa näppäimistölle kertyy ilman kaapelia 1003 grammaa.

Näppäimistöstä löytyy kaikki standardin mukaiset näppäimet ja lisäksi oikeasta yläkulmasta löytyy neljä multimedianäppäintä. Näppäimistössä on Cherry MX RGB Brown -kytkimet, jotka soveltuvat hyvin peli- ja kirjoituskäyttöön. MX Red -kytkimistä poiketen painalluksen puolivälissä on selkeä tuntopiste, joka kertoo painalluksen rekisteröitymisestä. Kytkimen aktivointiin tarvittava painallusvoima on 45 grammaa, eli sama kuin Cherry MX Red -kytkimissä.

Näppäimistöstä löytyy 32-bittinen ARM Cortex M3 -piiri ja 512 kilobittiä sisäistä muistia. Näiden ansiosta esimerkiksi makrot saa tallennettua näppäimistön sisäiseen muistiin. Näppäimistön kaapelin pituus on 1,8 metriä ja se on irrotettavissa. USB-C-liitin on sijoitettu näppäimistön alapuolelle. Ratkaisussa on ilmeisesti pidetty silmällä sitä, ettei liitin vahingossa murtuisi. Kaapelin pujottaminen liittimeen oli ainakin ensimmäisellä kerralla hieman työlästä.

Näppäimistön mukana toimitettavan rannetuen kiinnitys on magneettinen. Kiinnityksen kanssa saa olla tarkka, sillä se tapahtuu ainoastaan oikeassa kohdassa. Magneetti on kuitenkin onneksi sen verran voimakas, että rannetuki ”imeytyy” kiinni näppäimistöön. Rannetuen päällä on noin viisi millimetriä paksu kerros pehmustetta, oletettavasti vaahtomuovia. Rannetuen pohjasta löytyy viisi kumitassua, kun taas itse näppäimistössä on vain kaksi suurempaa kumitassua. Magneettikiinnitys ei kykene pitämään rannetukea kiinni, kun näppäimistön nostaa ilmaan.

Näppäimistössä käytettävät Cherry MX RGB Brown -kytkimet ovat erinomainen kompromissi kirjoittamisen ja pelaamisen välillä. Kirjoittamisessa selkeäksi eduksi voidaan laskea se, ettei näppäintä tarvitse painaa pohjaan asti painalluksen rekisteröimiseksi. Kytkimet ovat varsin miellyttävät käyttää myös pelatessa.

Näppäimistön selkein vahvuus piilee pehmustetussa rannetuessa. Ranteiden lepuuttamisen pehmeällä alustalla voi laskea paljon kirjoittavan taivaaksi. Pehmustekerros on kuitenkin sen verran ohut, että rannetuki suoriutuu alkuperäisestä tehtävästään, eli tukemisesta. Ranteet eivät väsyneet myöskään silloin, kun rannetuki ei ollut paikallaan.

Myyntipakkauksesta poiketen Enter-näppäin on normaalikokoinen, ainakin pohjoismaisella näppäinasettelulla. Käyttötestit sisälsivät paljon kirjoittamista, mutta myös pitkiä pelisessioita. Näppäimistö palveli moitteetta kirjoittaessa sekä pelatessa.

Arvostelukumppanistaan poiketen MasterKeys MK750 -näppäimistön hallintaan ei tarvita erillistä ohjelmaa. Led-valaistusta, multimediatoimintoja ja makroja hallinnoidaan hyödyntämällä FN-toimintanäppäintä.

Näppäimistön sisäiseen muistiin pystyy tallentamaan neljä yksilöllistä profiilia. Profiilikohtaiset säädöt pystyvät sisältämään valaisusäädöt sekä makrot. Käyttäjän on syytä pitää mukana toimitettava ohjekirja lähistöllä ainakin niin kauan, kun on saanut mieleisensä säädöt voimaan. Näppäinhatuista löytyvien merkkien ja tekstien tulkitseminen ilman ohjekirjaa voi olla hyvinkin vaivalloista. Kerran kuntoon saadut säädöt ovat kuitenkin vaivan väärti.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. HyperX Alloy Elite RGB
  3. Cooler Master MasterKeys MK750
  4. Yhteenveto

Antti Voutilainen

”Aloitin Muroka-koulussa vajaat kuusi vuotta sitten. Jalo tavoitteeni on tulla RGB led-valaistun vyön Murokaksi vielä jonain päivänä. Harjoitusnäytteitäni päätyy pääasiassa tietotekniikka- ja peliosioihin. Välillä myös Pelaaja-lehteen. Jos en ole pyrkimässä kohti Muroka-tavoitettani, olen todennäköisesti grindaamassa Destiny 2:sta, sillä siinäkin matka on päämäärää tärkeämpi."

Muropaketin uusimmat