Uusimmat

Testissä nestejäähdytteinen NZXT Kraken X42 -prosessoricooleri

02.12.2016 12:40 Juha Kokkonen

nzxt-kraken-x42-0

Muropaketin testattavaksi saapui NZXT:n 140 mm:n jäähdyttimellä varustettu Kraken X42 -valmisnestecooleri.

Tämän vuosikymmenen puolella markkinoille on tulvinut esitäytettyjä käyttövalmiita nestejäähdytteisiä prosessoricoolereita useilta eri valmistajilta ja ne ovat madaltaneet käyttöönottokynnystä harrastajien keskuudessa. Tällä hetkellä suosituimmiksi valmisnestecoolereiksi on vakiintunut kahden tuulettimen 240 ja 280 mm jäähdyttimelliset mallit. Niiden hinnat ovat tulleet viime vuosina alaspäin, suorituskyky on selvästi parempaa kuin yhden tuulettimen jäähdyttimiin perustuvissa malleissa ja useimmista nykykoteloista löytyy hyvät asennuspaikat kahdella vierekkäisellä tuulettimella varustetulle jäähdyttimelle.

Kaikkiin käyttötarkoituksiin ja kokoonpanoihin kahden rinnakkaisen tuulettimen jäähdytinkennot eivät kuitenkaan sovi, joten myös pienemmillä malleilla on edelleen tietyissä tilanteissa paikkansa. NNZXT esitteli kolme kolmannen sukupolven Kraken-nestejäähdytysmallia lokakuun lopulla. Joukon pienin Kraken X42 tarjoaa ratkaisun hieman ahtaampiin kokoonpanoihin, sillä se perustuu 140 mm jäähdyttimeen. Keskikokoinen Kraken X52 pohjautuu 240 mm jäähdyttimeen ja suurin Kraken X62 käyttää 280 mm jäähdytintä.

Kraken X42 -mallin suositushinta on 129,99 dollaria, joka kääntyy Suomen markkinoilla suoraan euroiksi. Se sijoittuu yksituulettimisten esitäytettyjen nestejäähdytteisten prosessoricoolereiden tarjonnan kalleimpaan päähän. Monelta kilpailijalta on tarjolla samaan hintaan kahden ja jopa kolmen tuulettimen kennollisia malleja. NZXT:n Kraken X52- ja X62-mallien suositushinnat ovat 149,99 ja 159,99 dollaria.

Tutustumme tässä artikkelissa Kraken X42:n teknisiin ominaisuuksiin ja rakenneratkaisuihin sekä vertailemme sen jäähdytyssuorituskykyä tehokkaaseen ilmajäähdytteiseen prosessoricooleriin sekä 120 mm kennolliseen valmisnestecooleriin. Mukana ovat myös melumittaukset ja -arviointi.

nzxt-kraken-x42-1

nzxt-kraken-x42-2

NZXT toimittaa Kraken X42:n pelkistetyn tyylikkäässä pahvipakkauksessa, jonka värityksessä on käytetty valkoista ja violettia. Paketin painatuksista käy hyvin selville tuotteen ulkonäkö, ominaisuudet sekä tekniset yksityiskohdat.

Paketin sisällä cooleri ja oheistarvikkeet ovat kierrätyspahvista valmistetussa kaukalossa omilla paikoillaan muovipusseihin pakattuna. Itse coolerin ohella toimitussisältöön kuuluu Aer P140 -tuuletin, omiin uudelleensuljettaviin pusseihin pakatut asennustarvikkeet AMD- ja Intel-kokoonpanoille, kaksi erillistä niputettua kaapelia sekä käyttöohjeet.

Sisältö

  1. Johdanto ja paketin sisältö
  2. Coolerin tekninen toteutus ja ominaisuudet
  3. Coolerin asentaminen
  4. CAM 3.2 -ohjelmisto
  5. Testikokoonpano ja -metodit
  6. Melumittausten tulokset
  7. Lämpötilamittausten tulokset
  8. Yhteenveto