Uusimmat

Testi Gigabyte GeForce RTX 3090 Ti Gaming OC 24G -näytönohjain – Mammuttimainen, upea ja täysin järjetön

06.07.2022 21:00 Aleksi Pakkala

GeForce RTX 3090 Ti -malli jää sukupolvensa tehokkaimmaksi versioksi. Vaikka uutta sukupolvea jo odotellaan, on vanhakin järisyttävän tehokas, mutta toisaalta myös kohtuuttoman kallis.

Nvidian GeForce RTX 4000-sarjan näytönohjainten julkistus lähestyy, ja samalla GeForce RTX 3000 -sarjan loppu häämöttää hiljalleen. GeForce RTX 3090 Ti onkin näillä näkymin yksi viimeisistä julkaistavista GeForce RTX 3000 -sarjan näytönohjaimista.

Vaikka mallisarja ikääntyy, GeForce RTX 3090 Ti ottaa paikkansa Nvidian malliston huipulta. Kyseessä on siis nopein kuluttajille suunnattu näytönohjain ikinä.

Lähes koko GeForce RTX 3000 -sarjan eliniän ajan näytönohjaimien hinnat ovat huidelleet astronomisissa luvuissa, ja GeForce RTX 3090 Ti -malli vain alleviivaa tätä trendiä. Sen suositushinta on 2290 euroa – kirjoitushetkellä mallien hinnoittelu alkaa 2230 eurosta.

Mutta hetkinen!

Nythän näyttääkin siltä, että pelikansa voi nousta iloitsemaan, sillä näytönohjaimien hinnat ovat alkaneet laskeutua ”järkeville” tasoille. Globaali piiripula alkaa helpottamaan ja kryptovaluuttojen louhinnan kannattavuus on kirjoitushetkellä lähes pohjamudissa. Näyttää siis siltä, että pahin ylihinnoittelun vaihe on takana.

Tämänkertaisessa Muropaketin testiartikkelissa tutustutaan tarkemmin Gigabyte GeForce RTX 3090 Ti Gaming OC 24G -näytönohjaimeen, ja vertaillaan kortin suorituskykyä Gigabyten GeForce 3080 Ti- ja GeForce 3070 Ti -näytönohjaimien kanssa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Tuotteen esittely
  3. Suorituskykymittaukset
  4. Yhteenveto

Aleksi Pakkala

”Liityin Muropaketin kirjoittajien riveihin syksyllä 2017 ja otin kontolleni tietokonekomponenttien puolen - näytönohjaimet, prosessorit, emolevyt ja muistit. Olen kirjoitellut muustakin tietotekniikasta, ja hairahtanut jopa peliarvostelujen puolelle - mutta sydämeni sykkii lopulta benchmarkkaamiselle ja suorituskykylukujen pyörittelylle. Niin elokuvien kuin pelien kanssa huomaan ajautuvani toistuvasti scifin pariin ja nauttivani siitä. Vielä en ole kokenut pelien saralla mitään yhtä vakuuttavaa kuin alkuperäisen Mass Effect -trilogian, ja tulevista elokuvista eniten odotan jatkoa vuoden 2021 Dyynille.”

Muropaketin uusimmat