Testi MSI Modern AM271 -All-In-One-PC – Tehokas kokoonpano kätevässä paketissa mutta näyttö ja hinta turhauttavat

06.06.2021 10:00 Aleksi Pakkala

All-in-One-tietokoneet eivät ole lainkaan uusi keksintö, mutta kategorian Windows-laitteiden myynnit eivät koskaan saavuttaneet Applen iMac -mallien suosiota. Windows AIO -laitteiden määrä markkinoilla on vähentynyt kovimmasta boomista selkeästi, mutta edelleen näytön sisään koottuja tietokonemalleja putkahtelee markkinoille tasaisin väliajoin. Kokeilimme niistä yhtä.

Muropaketin testiin saapui MSI Modern AM271 -AIO-tietokone, joka on varusteltu varsin vakuuttavilla komponenteilla. Prosessorina on uunituore 11. sukupolven Intel Tiger Lake Core i7-1165G7, jonka kaveriksi saa jopa 64 gigatavua DDR4-muistia. Tallennusmediana on 512 Gt NVMe SSD-asema.

MSI Modern AM271 oli testi hetkellä hinnoiteltu noin 2000 euron tuntumaan, jolloin tietokone kilpailee suoraan esimerkiksi 27-tuumaisen Apple iMacin ja tehokkaiden Windows 10 -kannettavien kanssa. Virallinen suositushinta on valmistajan puolesta selvästi maltillisempi eli 1399 euroa. Tässäkin hintaluokassa on äärimmäisen hyviä vaihtoehtoja, joten MSI:n on todellakin täytynyt luoda onnistunut kokonaisuus, mikäli tarkoitus on saada koneita kaupaksi suositushinnalla.

Muropaketin testissä pureudutaan tarkemmin MSI Modern AM271 -tietokoneen ominaisuuksiin ja vertaillaan tietokoneen suorituskykyä viimeaikaisten kannettavien kanssa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Tuotteen esittely ja suorituskykymittaukset
  3. Yhteenveto

Aleksi Pakkala

”Liityin Muropaketin kirjoittajien riveihin syksyllä 2017 ja otin kontolleni tietokonekomponenttien puolen - näytönohjaimet, prosessorit, emolevyt ja muistit. Olen kirjoitellut muustakin tietotekniikasta, ja hairahtanut jopa peliarvostelujen puolelle - mutta sydämeni sykkii lopulta benchmarkkaamiselle ja suorituskykylukujen pyörittelylle. Niin elokuvien kuin pelien kanssa huomaan ajautuvani toistuvasti scifin pariin ja nauttivani siitä. Vielä en ole kokenut pelien saralla mitään yhtä vakuuttavaa kuin alkuperäisen Mass Effect -trilogian, ja tulevista elokuvista eniten odotan jatkoa vuoden 2021 Dyynille.”

Muropaketin uusimmat