Testi MSI Modern AM271 -All-In-One-PC – Tehokas kokoonpano kätevässä paketissa mutta näyttö ja hinta turhauttavat

06.06.2021 10:00 Aleksi Pakkala

All-in-One-tietokoneet eivät ole lainkaan uusi keksintö, mutta kategorian Windows-laitteiden myynnit eivät koskaan saavuttaneet Applen iMac -mallien suosiota. Windows AIO -laitteiden määrä markkinoilla on vähentynyt kovimmasta boomista selkeästi, mutta edelleen näytön sisään koottuja tietokonemalleja putkahtelee markkinoille tasaisin väliajoin. Kokeilimme niistä yhtä.

Muropaketin testiin saapui MSI Modern AM271 -AIO-tietokone, joka on varusteltu varsin vakuuttavilla komponenteilla. Prosessorina on uunituore 11. sukupolven Intel Tiger Lake Core i7-1165G7, jonka kaveriksi saa jopa 64 gigatavua DDR4-muistia. Tallennusmediana on 512 Gt NVMe SSD-asema.

MSI Modern AM271 oli testi hetkellä hinnoiteltu noin 2000 euron tuntumaan, jolloin tietokone kilpailee suoraan esimerkiksi 27-tuumaisen Apple iMacin ja tehokkaiden Windows 10 -kannettavien kanssa. Virallinen suositushinta on valmistajan puolesta selvästi maltillisempi eli 1399 euroa. Tässäkin hintaluokassa on äärimmäisen hyviä vaihtoehtoja, joten MSI:n on todellakin täytynyt luoda onnistunut kokonaisuus, mikäli tarkoitus on saada koneita kaupaksi suositushinnalla.

Muropaketin testissä pureudutaan tarkemmin MSI Modern AM271 -tietokoneen ominaisuuksiin ja vertaillaan tietokoneen suorituskykyä viimeaikaisten kannettavien kanssa.

Sisältö

  1. Johdanto
  2. Tuotteen esittely ja suorituskykymittaukset
  3. Yhteenveto