Testi Razer Kraken V3 Pro – Huippuluokan pelikuulokkeet tuovat tärinät korviin kirjaimellisesti

06.03.2022 19:00 Osku Kannisto

Langattomissa Razerin kuulokkeissa uutta on aiempaa parempi haptinen palaute. Kraken V3 Pro -kuulokkessa yhdistyvät siihen myös hyvä äänenlaatu, mukavuus ja helppokäyttöisyys.

Huippukuulokkeet erottavat tosipelaajat harrastajista. Analyyttinen ja tarkka äänimaailma luo tunnelmaa ja parantaa pelikokemusta. Razer Kraken V3 Pro -kuulokkeet soveltuvat vaativille pelaajille, jotka arvostavat helppokäyttöisyyttä ja loistavaa ergonomiaa.

Hinnan osalta Razereilta tuleekin odottaa paljon. Kuulokkeet sijoittuvat 210 euron hinnallaan pelikuulokkeiden ylempään keskiluokkaan. Samasta luokasta löytyvät langattomina Corsair Virtuoso RGB Wireless SE, Asus ROG Strix GO BT, Logitech G Pro X Lightspeed, Epos Sennheiser GSP 370 sekä Steelseries Arctis 9X.

Kuulokkeet on tarkoitettu PC-pelaajille, mutta toimivat kattavasti muidenkin laitteiden kanssa. Langattomasti Krakenit toimivat Windows-koneilla sekä Playstation-pelikonsoleilla oman USB-lähettimensä kautta. Harmillisesti Bluetooth-tukea ei ole, joten mobiililaitteiden kanssa on tyydyttävä langalliseen käyttöön. Xboxilla kuulokkeet toimivat ohjaimeen liitettynä ja Switchillä keskusyksikköön kytkettynä (myös langattomasti telakan kanssa pelatessa).

Kuulokkeet ovat massiiviset ja ulkoisesti erittäin viimeistellyn näköiset pelikäyttöön. Lähes neljänsadan gramman painon ohella huomioi kiinnittyy todella paksuun muotoiluun.


Kuulokkeet istuvat päähän erinomaisesti. Ne eivät purista päätä, ja paino jakautuu hyvin koko päälaelle pehmustetun päämannan ansiosta. Itse kuulokkeissa käytetään muistivaahtoa, joka saa kuulokkeet muotoutumaan päähän. Rasitusta ei tuntenut useammankaan tunnin pelisessioissa. Kuulokkeet eivät mainittavasti hiostaneet korvia.

Haptinen palaute (hypersense) ei vaadi käyttöön ohjelmistojen asennusta eli siitä pääsee nauttimaan kaikilla pelialustoilla. Yhdysrakenteiset tärinämoottorit kytkeytyvät päälle automaattisesti kuunneltavan äänimaiseman mukaan. Tärinää saa säätää kolmitasoisesti tai kytkeä kokonaan pois.

Tärinäefekti ei järisyttänyt pelitilanteissa vaan pikemminkin sulautui hyvin luontevasti peliin. Läpinäkyvä ja häiritsemätön toiminta pitää keskittymisen pelissä, mikä on hyvä asia. Ominaisuus ei tuo mullistusta pelielämykseen, mutta ei siitä haittaakaan ole – lisääntynyttä akkukulutusta lukuun ottamatta.

RBG-ledit ovat hehkuvat molemmissa kuulokkeiden logoissa ja värit ovat säädettävissä itse. Valon käyttö kuitenkin heijastuu akkukestoon, joten käyttö yksin pelatessa ei ole perusteltua. Valoilla ja tärinällä luvattu akkukesto on 11 tuntia – ilman niitä peräti 40. Käytännön testeissä lupauksille löytyi katetta.

Kuulokkeiden hallinta onnistuu suoraan kuulokkeiden fyysisillä näppäimillä. Näppäimet on sijoitettu selkeästi irti toisistaan, joten kontrollit löytyvät hapuilematta. Virtaa ei tarvitse kytkeä langallisessa käytössä, mutta sen kytkemällä saa käyttöön haptisen palautteen sekä kuulokkeiden valot. Äänenvoimakkuuden säätö onnistuu mukavan tarkasti rullalla.

Irrotettava mikrofoni on sijoitettu vasempaan kuulokkeeseen, josta löytyy myös pikanäppäin mykistykselle. Mikrofonin saa helposti suun eteen taipuisan ja tukevan varren avulla. Äänenlaatu on hyvä.

Äänenlaadultaan Kraken V3 Prot suoriutuvat hyvin. Analyyttinen ääni tarkkoine yksityiskohtineen ja kattavan taajuusvasteen osalta soveltuu pelaajalla erinomaisesti. Tarkasta ja dynaamisesta äänestä on iloa myös elokuvia katsellessa.

Kuulokkeilla kuuntelee musiikkiakin mielellään. Äänessä on ilmavuutta ja avaruutta. Toisto yllättää positiivisesti neutraalilla luonnollisuudellaan loudness-korostuksen sijaan.

Razer Kraken V3 Prot ovat erittäin laadukkaat kuulokkeet. Ne ovat hyvä vaihtoehto pelaamiseen rikkaan äänen sekä hyvän ergonomiansa takia. Uutuutena mukaan tuotu haptinen palaute jakaa mielipiteitä tarpeellisuudestaan. Tärinöistä tykkäävälle kuulokkeet ovat omiaan. Jos tärinät eivät kiinnosta, samalla hinnalla ja edullisemmin löytyy erinomaisia vaihtoehtoja laatukuulokkeiden ystäville. 

Hyvää

 • Mukavat päässä
 • Analyyttisen tarkka ääni
 • Kontrollit kuulokkeissa
 • Haptisuus varauksin

Huonoa

 • Ei Bluetooth-tukea
 • pitkähkö kaapeli konsolikäyttöön

Tekniset tiedot Razer Kraken V3 Pro

 • Hinta: 210 €
 • Elementin koko: 50 mm
 • Vastamelu: passiivinen
 • Ilmoitettu elementin herkkyys: 96 dB (1kHz / 1mW)
 • Ilmoitettu taajuusvaste: 20–20 000 Hz
 • Ilmoitettu impedanssi: 32 ohm
 • Mikrofoni: irrotettava (100–10 000 Hz)
 • Ilmoitettu akkukesto: 40 h (11 h tärinä ja valot päällä)
 • Paino: 372 g
 • Latausliitäntä: USB-C
 • Yhteensopivuus: Windows, Playstation langattomasti / Xbox, Nintendo, mobiililaitteet kaapelilla (1,3 m)