Uusimmat

AMD esitteli uusia avoimen lähdekoodin ratkaisuja

08.12.2016 16:00 Muropaketin toimitus

amd-gpuopen-20161207

AMD on ajanut viime aikoina voimakkaasti pelin- ja ohjelmistonkehittäjiä kohti avointa lähdekoodia. Yhtiö avasi alkuvuodesta GPUOpen-portaalin tukemaan avoimen lähdekoodin kampanjaansa. Radeon Software Crimson ReLive Edition -ajureiden myötä AMD on julkaissut myös päivityksiä GPUOpen-portaalinsa sisältöön. Portaalista löytyy tällä hetkellä 70 erilaista ohjelmistokehityskittiä, koodiesimerkkiä, kirjastoa ja työkalua – sekä 82 kehittäjien julkaisemaa blogia.

Open Capture and Analytics Tool eli OCAT on avoimeen lähdekoodiin perustuva, kolmannen osapuolen luoma työkalu suorituskykytesteihin. OCAT tukee DirectX 11-, DirectX 12- ja Vulkan-rajapintoja ja tulosten tulostamista CSV-tiedostoihin. Peliteknologiapuolella uusia ominaisuuksia ovat TressFX 4.0 ja Depth of Field. TressFX 4.0 antaa kehittäjille entistä enemmän kontrollia ominaisuuden käytön suhteen ja sen luvataan skaalautuvan tehokkaasti.  Depth of Fieldin luvataan puolestaan olevan erittäin tehokas ja suorituskyvyn kannalta halpa tapa toteuttaa kuvaan syvyyspehmennystä. Kumpikin ominaisuuksista tukee DirectX 12 -rajapintaa.

Videopuolella Advanced Media Frameworkin 1.4-päivitys parantaa H.265- eli HEVC-pakkaustukea. Radeon Loomin nyt saatavilla oleva beetaversio mahdollistaa 360-videoiden reaaliaikaisen muodostuksen usean lähteen videoista. Loom käyttää AMD:n omaa avoimen lähdekoodin OpenVX-toteutusta.

LiquidVR on kokenut puolestaan päivityksiä Affinity Multi-GPU -tuen ja TrueAudio Nextin osalta, sekä MultiView- ja MultiRes Rendering -ominaisuuksien muodossa. Affinity Multi-GPU mahdollistaa useamman grafiikkapiirin kokoonpanoissa grafiikkapiirien pyhittämistä tietylle silmälle tulevan kuvan renderöintiin. TrueAudio Next tuo puolestaan VR-maailmaan fysiikan lakien mukaan mallinnetun äänimaailman.

MultiView mahdollistaa kerran piirretyn mallin näyttämisen eri kulmista eri silmille ilman, että koko renderöintiprosessia tarvitsee toistaa. MultiRes Rendering antaa puolestaan mahdollisuuden jakaa ruutu eri tarkkuusalueisiin, jotka renderöidään eri resoluutioilla.