UUSIMMAT

AMD julkaisi näytönohjainajureilleen Radeon Software Adrenalin 2020 -vuosipäivityksen

11.12.2019 19:31 | Muropaketin toimitus

AMD julkaisi ison vuosittaisen päivityksen Radeon Settings -hallintaohjelmaan Raden Software Adrenalin 2020 -versiossa. Vuosipäivitys laittaa ohjelmiston käyttöliittymän uusiksi ja tuo näytönohjainajureihin uusia toimintoja. Uusi 19.12.2 -ajuriversio lisää samalla tuen Detroit: Become Human -pelin PC-julkaisulle.

Uusi Radeon Boost -ominaisuus ja integer scaling -skaalaus olivat aiempien vuotojen myötä odotettuja lisäyksiä uusiin ajureihin.

Radeon Boost on ruudunpäivitysnopeutta nopeuttava ominaisuus, joka laskee pelin resoluutiota hiiren liikkeen mukana ruudunpäivityksen nopeuttamiseksi. Peleistä Radeon Boostia tukevat tällä hetkellä Overwatch, PlayerUnknown’s Battlegrounds, Borderlands 3, Shadow of the Tomb Raider, Rise of the Tomb Raider, Destiny 2, GTA V ja CoD WW2

Radeon Boost toimii AMD:n uusimmilla näytönohjaimilla Radeon RX 400 -sarjaan saakka. APU-piireihin integroiduista näytönohjaimista ominaisuus toimii tällä hetkellä Ryzen 2000 -sarjalla ja sitä uudemmilla APU-piireillä. AMD lupaa Radeon Boostin nostavan sitä tukevien pelien ruudunpäivitysnopeutta keskimäärin 23 prosentilla.

Integrer Scaling on erityisesti emulaattoreita käyttävien suosima ominaisuus, joka parantaa pikseligrafiikoiden laatua skaalaamalla ne teräviksi yleensä pikseleiden reunoja pehmentävän ja sumentavan skaalauksen sijaan. Myös Nvidia on lisännyt ominaisuuden omiin näytönohjainajureihinsa ja ominaisuutta on täten toivottu myös AMD:ltä.

Käyttöliittymä on uusissa ajureissa selvästi aiempaa erilainen ja sisältää helpomman pääsyn esimerkiksi ylikellotusominaisuuksiin.

Jo aiemmin AMD:n ajureihin lisätty Radeon Image Sharpening -terävöitys tukee nyt myös DirectX 11 -grafiikkarajapintaa ja Radeon Anti-Lag -ominaisuus toimii DirectX 9 -rajapintaa käyttävien pelien kanssa myös vanhemmilla AMD:n näytönohjaimilla.

AMD on kehittänyt myös hallintaohjelmaan kuuluvia striimattavan pelaamisen ominaisuuksia ja kokonaisuuden nimi on nyt AMD Link. Päivitetty versio tukee 50 megabitin sekuntinopeutta ja x265-koodekkiä, jonka pitäisi parantaa pelin kuvanlaatua. AMD Link mahdollistaa pelin striimaamisen ja etänä pelaamisen puhelimella, Apple TV -laitteella tai Android TV -laitteella. Peliä voi striimata kotiverkon sisällä tai internetin kautta.