Uusimmat

AMD paljasti yksityiskohtia AM4-prosessorikannan tulevaisuudesta: Zen 3 -yhteensopivuus vanhoista vain X570- ja B550-piirisarjoille

08.05.2020 14:24 Muropaketin toimitus

AMD vahvistaa blogikirjoituksessaan tänä vuonna julkaistavien, Zen 3 -mikroarkkitehtuuriin perustuvien prosessoreiden olevan taaksepäin yhteensopivia X570- ja B550-piirisarjallisten emolevyjen kanssa.

AMD julkaisi blogikirjoituksen, jossa se valottaa hieman AM4-prosessorikannan tulevaisuutta. Tarkemmin ottaen blogissa vahvistetaan Zen 3 -mikroarkkitehtuuriin perustuvien prosessoreiden taaksepäin yhteensopivuus.

Vanhempien emolevyjen omistajille on luvassa ikäviä uutisia, sillä Zen 3 -yhteensopivuus luvataan ainoastaan B550- ja X570-piirisarjallisten emolevyjen kanssa. Tälläkin kertaa toimivuuden varmistamiseksi tarvitaan BIOS-päivitys. Tarkemmat tiedot päivityksistä ovat luvassa sitten, kun ne ovat ajankohtaisia.

Itse AM4-prosessorikanta pysyy käytössä ainakin toistaiseksi. AMD on ainakin lunastanut lupauksensa siitä, että se tukee AM4-kantaa vuoteen 2020 saakka.