AMD:n TrueAudio Next on avoimen lähdekoodin vastine NVIDIAn VRWorks Audiolle

18.08.2016 14:08 | Petrus Laine

AMD TrueAudio Next

NVIDIA esitteli Pascal-arkkitehtuurinsa julkaisun yhteydessä VRWorks Audion, eli ray tracing -pohjaisen fysiikan lakeja noudattavan ääniratkaisun VR-sovelluksille. Nyt AMD on esitellyt oman ratkaisunsa samaan ongelmaan nimellä TrueAudio Next.

AMD:n TrueAudio Next rakentuu NVIDIAn ratkaisun tapaan kahden eri kirjaston varaan. FireRays (Radeon Rays) hoitaa ray tracing -puolen, ja TrueAudio Next -kirjasto puolestaan äänen konvoluution. Kummatkin tulevat kehittäjien ja muiden käyttäjien vapaasti saataville avoimena lähdekoodina AMD:n GPUOpen-sivuston kautta.

Varmistaakseen, ettei grafiikan piirto kärsi audiosta, tai päinvastoin, tietyillä NDA-sopimuksen allekirjoittaneilla kehittäjillä on mahdollisuus varata haluamansa osuus grafiikkapiirin CU-yksiköistä yksinomaan TrueAudio Nextin käyttöön. Niiden kehittäjien onneksi, joilta sopimus uupuu, TrueAudio Next -kirjastoja voi käyttää myös ilman CU-yksiköiden varaamista, ja kirjasto osaa hyödyntää GCN-arkkitehtuurin asynkronista laskentaa tehokkaasti. TrueAudio Next -tehtävät voidaan myös esimerkiksi suorittaa korkean prioriteetin tehtävinä, jolloin ne ajavat suoritusjärjestyksessä ohi vähemmän tärkeistä tehtävistä. Voit lukea lisää asiasta AMD:n GPUOpen-sivustolta.

Samaan syssyyn AMD on julkaissut lisäksi AMF 1.3:n eli Advanced Media Framework 1.3:n avoimena lähdekoodina. AMF mahdollistaa AMD:n UVD- ja VCE-yksiköiden käytön tehokkaasti erilaisissa sovelluksissa. Etenkin VCE:n tehokas hyödyntäminen on oleellista streamaajien kannalta, ettei pelin streamaus nettiin vaikuta itse pelin suorituskykyyn merkittävästi. AMF 1.3 on käyttöjärjestelmäriippumaton, ja se on osa AMD:n GPUOpen-aloitetta.

Muropaketin uusimmat