Uusimmat

Apple saattaa esitellä uudet ARM-pohjaiset Mac-tietokoneensa ensi viikolla

03.11.2020 20:44 Muropaketin toimitus

Maailmalla arvellaan Applen tekevän merkittävän tuotejulkistuksen tai julkistuksia 10. marraskuuta. Tuolloin tietotekniikkajätti järjestää Cupertinossa, Apple Parkissa suoratoistettavan One More Thing -tapahtuman.

Apple on jo julkistanut uudet älypuhelimet, tabletit, kellot ja älykaiuttimen, joten seuraavana on vuorossa todennäköisesti uusia Mac-tietokoneita. Tavallista tuotejulkaisutapahtumaa merkittävämmän tilaisuudesta tekee se, että Apple saattaa esitellä ensimmäiset ARM-pohjaisilla suorittimilla varustetut Mac-tietokoneensa.

Jos ARM-koneet esitellään, voi todeta Applen pitäneen kiirettä Intelin hyvästelemisessä. Apple nimittäin ilmoitti siirtyvänsä ARM-suorittimiin aika vastikään – viime kesäkuussa. Todennäköisesti ARM-koneita nähdään, sillä kesäkuussa Apple sanoi julkistavansa ensimmäiset omiin järjestelmäpiireihin pohjautuvat Macit tänä vuonna. Kerrottakoon, että Steve Jobsilla oli tapana käyttää ”one more thing” -lausahdusta ennen merkittäviä julkistuksia.

Applen järjestelmäpiirien odotetaan olevan TSMC:n 5 nanometrin valmistusprosessilla valmistettuja. Tom’s Hardware uskoo, että ensimmäisenä ARM-suorittimet tulevat MacBookeihin.