Applen Tim Cook varoitti sähköpostissa tietovuotajia – ei aikaakaan kun johtajan sähköpostikin vuodettiin julkisuuteen

24.09.2021 20:26 | Muropaketin toimitus

Applen toimitusjohtajan Tim Cookin lähettämä sisäinen sähköposti vuoti julkisuuteen. Siinä toruttiin vuotajia.

Viime viikolla Apple piti tilaisuuden työntekijöilleen, jossa käytiin läpi ainakin koronatestausta, koronarokotuksia sekä Applen ja Epic Gamesin välistä oikeustaistelua. Tilaisuudesta vuoti tietoja julkisuuteen, ja nyt Applen Tim Cook lähetti tiukkasanaisen sähköpostin työntekijöilleen – ironista kyllä, vuotajia toruva sähköposti vuoti julkisuuteen.

– Kirjoitan tänään, koska olen kuullut niin monien olleen todella turhautuneita tilaisuuden sisällön vuotamisesta toimittajille. Tämä tapahtui tuotejulkistuksen jälkeen, josta niin ikään suurin osa yksityiskohdista vuoti lehdistölle, Cook kirjoitti sähköpostissaan.

Tuotejulkistuksella Cook viittasi vuotoihin ennen California Streaming -tapahtumaa, jossa julkistettiin iPhone 13, Apple Watch 7 sekä kuudennen sukupolven iPad Mini.

– Haluan teidän tietävän, että jaan turhautumisenne. Nämä tilaisuudet yhdentyä tiiminä ovat todella tärkeitä. Mutta ne toimivat vain, jos voimme luottaa siihen, että sisällöt pysyvät Applen sisällä, Cook jatkoi.

Tämän jälkeen sähköpostin sävy kiristyi.

– Haluan vakuuttaa teille, että teemme kaikkemme löytääksemme vuotajat. Kuten tiedätte, emme hyväksy luottamuksellisten tietojen paljastamista, olipa kyse tuotteen immateriaalisista tiedoista tai luottamuksellisen tilaisuuden yksityiskohdista. Tiedämme, että vuotajat ovat pieni joukko ihmisiä. Tiedämme myös, että luottamuksellisia tietoja vuotavat ihmiset eivät kuulu tänne, Cook kirjoitti tiukasti.

Vastikään Apple lähetti kiinalaiselle vuotajalle lakimiestensä laatiman varoituksen, jossa vaadittiin vuotajan lähteiden paljastamista. Vice-julkaisun tutkimusten perusteella ainakin tuotteisiin liittyvät vuodot juontavat usein juurensa Foxconnilla ja Applella työskenteleviin kiinalaisiin työntekijöihin.