Uusimmat

ARM:in perustaja haluaa yhtiön pysyvän neutraalina

05.08.2020 21:17 Muropaketin toimitus

ARM-yrityksen perustajiin kuuluva Hermann Hauser ei halua yhtiön omistajaksi toista piirivalmistajaa, sillä yhtiön ”täytyy myydä kaikille”.

ARM-piirivalmistajaa perustamassa ollut Hermann Hauser otti kantaa huhuihin yhtiön tulevaisuudesta ja seuraavasta omistajista. Yksi eniten huhuissa liikkunut ostajaehdokas on näytönohjainjätti Nvidia.

Hauser katsoo, että ARM:in liiketoiminta vaatii mahdollisuuden lisensoida yhtiön teknologiaa eteenpäin käytännössä kaikille halukkaille. Sen myötä hän uskoisi monien ARM:in nykyisten asiakkaiden kaikkoavan, jos omistajaksi tulisi niiden kanssa kilpaileva Nvidia. Tämän periaatteen takia hän on ollut tyytyväinen nykyisen omistajan Softbankin toimintaan.

BBC:lle antamassaan haastattelussa Hauser toivoo yhtiön päätyvän mielummin pörssilistatuksi Iso-Britannian hallituksen tuella, ja omistuksen palaavan näin brittiläisille sijoittajille. Hän on myös huolissaan siitä, saattaisiko Nvidia siirtää yhtiön tutkimus- ja kehitystoimintoja pois Englannista Cambridgen alueelta.