Uusimmat

Asuksen kannettavat vaakalaudalla?

31.03.2007 15:28 Ville Suvanto

Asustek menestyy hyvin omalla nimellä myytävien kannettavien tietokoneiden kanssa, jotka valmistaa oma Asusalpha-tytäryhtiö. Yrityksillä, kuten Dell, Apple, Sony ja Toshiba, ei ole resursseja valmistaa itse kannettavia tietokoneita, pelikonsoleita ja muita laitteita, joten ne tilaavat valmistuksen toiselta yritykseltä. Esimerkiksi Asustek valmistaa Sonyn PlayStation 3:n, Asusalpha Applen iBookit ja Foxconn Applen Mac Minin sekä Power Macit.

Tilanteeseen voi olla luvassa uudistuksia, sillä Dell on vaatinut Asustekia lopettamaan oman brändin alla myytävien kannettavien tietokoneiden valmistamisen viimeistään vuoden 2008 ensimmäisellä neljänneksellä. Jos Asustek ei suostu kyseisenlaiseen järjestelyyn, Dell palkkaa toisen valmistajan valmistamaan kannettavat tietokoneet. Applen kanssa sopimus on allekirjoitettu tämän vuoden marraskuuhun asti ja Toshiba aikoo rajoittaa tilauksia tulevaisuudessa.

DigiTimesin mukaan Asustekin looginen ratkaisu olisi eriyttää kokonaan Asusalpha Asustekista omaksi yritykseksi. Tämä mahdollistaisi samalla sen, että yritys kykenisi valmistamaan entistä enemmän OEM- ja omalla nimellä myytäviä kannettavia tietokoneita.

DigiTimes, Asustek reportedly to spinoff notebook, keep motherboard and game console units

Muropaketin uusimmat