UUSIMMAT

Asus ei ehkä julkaise GeForce RTX 3060 TUF -näytönohjaintaan kuuden gigatavun versiona

11.01.2021 18:37 | markkuleppilampi

Nvidia GeForce RTX 3060 -sarjan näytönohjaimia ei ole vielä saapunut markkinoille, mutta ainakin Asus on julkaisemassa sellaisia vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Yksi näytönohjainmalleista on nimeltään Asus GeForce RTX 3060 TUF Gaming.

Videocardz julkaisi kortista kuvan ja tietoja sen mahdollisista ominaisuuksista. Aiemmin on huhuiltu kuusi gigatavua GDDR6-muistia tarjoavasta GeForce RTX 3060 -versiosta, mutta nykyisten tietojen mukaan saataville tulee vain runsaalta kuulostava 12 gigatavua GDDR6-muistia tarjoava malli.

Tarvittaessa itsensä sammuttavia tuulettimia Asuksen tulevassa näytönohjaimessa on kolme kappaletta. Niiden alta löytyy useita kuparisia lämpöputkia sekä alumiininen jäähdytyselementti. Liitäntäosastolle on tulossa kaksi HDMI-liitintä ja kolme DisplayPort -liitintä.

Näytönohjaimen odotetaan julkaistavaksi juuri käynnistyneen CES-tapahtuman yhteydessä ja saapuvan markkinoille helmikuussa. Asukselta on tulossa myös useita muita versioita GeForce RTX 3060 -näytönohjaimesta ensimmäisen vuosineljänneksen aikana. Wccftech arvelee kortin hinnan olevan noin 379 dollaria (311 euroa).