Asus esitteli 1000 watin ROG Thor Platinum II -virtalähteen

16.11.2021 07:57 | Muropaketin toimitus

ROG-Thor-1000P2-Gaming on tuhannen watin virtalähde, jolla on 80 Plus Platinum tehokkuusluokitus. Sen kyljestä löytyy OLED-näyttö, jonka avulla käyttäjä voi seurata reaaliajassa virtalähteen kuormaa, jännitettä ja lämpötiloja.

Asuksen ROG Thor -virtalähdesarja saa jatkoa. Sarjan uusin tulokas on ROG-Thor-1000P2-Gaming. Se perustuu yhteen 12 voltin virtalinjaan. Täysin modulaarinen virtalähde on saanut 80 Plus Platinum -tehokkuusluokituksen, eli sen hyötysuhde on vähintään 94 prosenttia.

Virtalähdettä jäähdytetään PWM-ohjatulla 135 millimetrin tuulettimella. Hiljaisuuden varmistamiseksi tuuletin alkaa pyörimään vasta, kun virtalähteen kuormitus on 50 prosenttia tai sen yli.

Virtalähteen kyljestä löytyy myös OLED-näyttö, joka näyttää reaaliajassa virtalähteen kuormituksen, jännitteen ja lämpötilat.

Virtalähde on kehitetty tukemaan tulevien sukupolvien näytönohjaimia (PCIe Gen 5.0), sillä sen mukana toimitetaan 12-pinninen lisävirtakaapeli, joka yksinään kykenee toimittamaan 450 wattia lisävirtaa näytönohjaimelle.

Asus lupaa virtalähteelleen kymmenen vuoden takuun. Toistaiseksi hinnoittelu ja saatavuus ovat vielä vahvistamatta.