Uusimmat

Asus ja PowerColor esittelivät omat Thunderbolt-kotelonsa ulkoisille näytönohjaimille

02.06.2016 17:13 Petrus Laine

Asus ROG XG Station 2

AMD ja NVIDIA ovat kumpikin julkaisseet tukensa ulkoisten näytönohjainten käytölle Thunderbolt 3 -liitännän kautta esimerkiksi kannettavien tietokoneiden parina. Thunderbolt 3 on ensimmäinen liitäntä, jota sekä näytönohjainvalmistajat että muut laitevalmistajat tukevat yksissä tuumin omien kustomoitujen liitäntöjensä sijasta. Asus ja PowerColor ovat kumpikin esitelleet Computex 2016 -messuilla omat kotelonsa ulkoisille näytönohjaimille.

Asuksen kotelo ulkoisille näytönohjaimille on nimeltään ROG XG Station 2. Asus ei paljasta lehdistötiedotteessaan kotelonsa mittoja, mutta kertoo että se tukee uusimpia AMD:n Radeon- NVIDIAn GeForce GTX -näytönohjaimia, ja on varustettu 680 wattisellä virtalähteellä. Thunderbolt 3 -liitännän lisäksi Asus on varustanut XG Station 2:n omalla kustomoidulla liittimellään, jonka luvataan tarjoavan vielä 15 % parempaa suorituskykyä. XG Station 2:ssa on myös neljä USB 3.0 -liitintä sekä gigabitin verkkoliitin.

PowerColor Devil Box

PowerColor kutsuu omaa ulkoisten näytönohjainten koteloaan nimellä Devil Box. Yhtiö kertoo sen perustuvan AMD XConnect -teknologiaan, mutta kyseessä on vain AMD:n nimi Thunderbolt 3:n käytölle ulkoisten näytönohjainten kanssa. Devil Box tukee AMD:n Radeon R9 285- ja R9 290(X) -näytönohjaimia, R9 300 -sarjaa ja R9 Nano- ja R9 Fury -sarjoja, sekä NVIDIAn Maxwell-arkkitehtuureihin perustuvia näytönohjaimia. Näytönohjaimen maksimikooksi ilmoitetaan 310 x 140 x 50 mm. Kotelo on varustettu 500 wattisellä virtalähteellä, neljällä USB 3.0- ja yhdellä USB 3.1 Gen 1 Type C -liitännällä, gigabitin verkkoliitännällä ja paikalla 2,5-tuumaiselle kiintolevylle. PowerColor Devil Box kytketään tietokoneeseen Thunderbolt 3 -kaapelilla.