Colorful esitteli järeän iGame GTX 1080 Ti Kudan -näytönohjaimen

27.07.2017 14:07 | Muropaketin toimitus

Colorful yrittää lunastaa maailman suorituskykyisimmän näytönohjaimen tittelin GTX 1080 Ti Kudan -näytönohjaimellaan.

Colorfulin näkemys suorituskykyisimmästä näytönohjaimesta perustuu korkeisiin tehdaskellotaajuuksiin. Grafiikkapiirin Base-kellotaajuus on 1657 megahertsiä ja Boost-kellotaajuus 1784 megahertsiä. Tiettävästi kellotaajuudet nousevatkin markkinoiden korkeimmiksi. Muistin kellotaajuudet pysyvät referenssitasolla eli 11008 megahertsissä.

Näytönohjaimen jäähdytys on järeintä mahdollista mallia, jossa yhdistetään niin vesi- kuin ilmajäähdytys. Vesijäähdytysjärjestelmä ei ole suljettu, vaan jäähdytinyksikkö letkuineen on irroitettavissa vesiblokista. Vesijäähdytyksestä huolimatta korttia jäähdyttämässä on kookas siili ja kolme 90 millimetrin tuuletinta. Itse näytönohjain vie kolme korttipaikkaa. Vesijäähdytinyksikön koko jää arvoitukseksi. Päällisin puolin koko ei noudata tavallisia standardeja.

Mikäli GTX 1080 Ti Kudan -näytönohjain kiinnostaa, tulee katse kääntää Kiinan markkinoille, sillä tiettävästi näytönohjain tulee saataville vain sinne. Näytönohjaimen hintakin jää hämärän peittoon, mutta kortti tuskin irtoaa alle 1000 eurolla.