Cooler Master julkisti MasterLiquid ML360 Sub-Zero -AIO-jäähdytysjärjestelmän

14.11.2020 09:15 | Muropaketin toimitus

MasterLiquid ML360 Sub-Zero -jäähdytysjärjestelmä sisältää termoelektrisen jäähdyttimen, jonka ansiosta jäähdytysjärjestelmän nesteen lämpötilan saa laskemaan alle huonelämpötilan.

Cooler Master on ensimmäinen valmistaja, joka jalosti Intelin Cryo Cooling -teknologian AIO-vesijäähdytysjärjestelmään. Aiemmin EKWB julkisti prosessoriblokin, joka sisältää niin ikään termoelektrisen jäähdyttimen, mutta erona on tietenkin se, että EKWB:n blokki tarvitsee rinnalleen muun järjestelmän. Cooler Masterin avaimet käteen -ratkaisu sisältää kaiken tarvittavan.

Termoelektrisen jäähdyttimen ansiosta jäähdytysjärjestelmän nesteen lämpötilan saa laskemaan alle huonelämpötilan ja se antaa lisävaraa ylikellottamiselle.

Jäähdytysjärjestelmässä on jouduttu tekemään kompromisseja käytettävyyden nimissä. Blokki itsessään sisältää TEC-yksikön (Thermoelectric Unit) ja pumppu on omana yksikkönään. Cooler Masterin suositus on sijoittaa jäähdytin kotelon kattoon ja pumppu kotelon etupaneeliin.

Prosessoriblokki on kooltaan 89 x 79 x 86,7 millimetriä. Järjestelmän jäähdytin noudattaa 360 millimetrin standardia, mutta todellinen pituus on 394 millimetriä.

Jäähdyttimen viilennyksestä vastaavien tuulettimien kierrosalueeksi ilmoitetaan 650 – 1900 RPM. Parhaillaan tuuletin tuottaa 2,0 mm/H2O staattisen paineen ja 59 CFM:n ilmavirtauksen. Melutaso nousee korkeimmillaan 26 desibelin tasolle.

Poikkeuksellisen teknologian ansiosta järjestelmän virrankulutus voi nousta 200 wattiin.

MasterLiquid ML360 SUB-Zero -AIO-vesijäähdytysjärjestelmä on yhteensopiva vain Intelin LGA1200-prosessorikannan kannssa.

Uutuuden toimitukset alkavat marraskuussa ja sen suositushinnaksi on asetettu 349,99 euroa.