Uusimmat

Cryorig esittelee Computexissa kaksi uutta mini-ITX-koteloa

25.05.2016 13:17 Juha Kokkonen

cryorig-taku-250516

Cryorig on ilmoittanut esittelevänsä kaksi uutta mini-ITX-koteloa ensi viikolla alkavilla Computex-messuilla Taiwanissa. Kyseessä on tähän asti pelkkiä coolereita tarjonneen yrityksen ensimmäiset kotelomallit. Uutuusmallien nimet ovat Taku ja Ola, joista ensin mainittu on vaakamallinen ”monitorialusta” ja jälkimmäinen sylinterin malliseksi muotoiltu.

Väriltään valkoinen ja puujaloilla varustettu kolmen millimetrin alumiinilevystä valmistettu Taku on tarkoitettu käytettäväksi työpöydällä monitorin alustana. Sen rakenne avautuu laatikon tavalla eteenpäin, joka mahdollistaa helpon pääsyn kokoonpanoon. Takun ulkomitat ovat 567 x 134,8 x 270 mm (L x K x S) ja se painaa 8 kg. Sisällä on paikat mini-ITX-emolevylle, yhdelle 3,5 tuuman levylle, kahdelle 2,5 tuuman levylle, 240 mm pitkälle lisäkortille riser-sovittimen avulla, 47 mm korkealle prosessoricoolerille sekä SFX-virtalähteelle.

cryorig-ola-250516

Ola on puolestaan musta sylinterinmallinen kotelo, johon Cryorig myöntää suoraan saaneensa inspiraationsa Applen Mac Pro -tietokoneesta. Cryorigin mukaan tavoitteena oli luoda kotelo, joka sopii keskeiselle paikalle olohuoneeseen ja kykenee samalla asuttamaan täysikokoisen tehokkaan näytönohjaimen. Olan ulkomitat ovat 226 x  378,5 x 205 mm ja se painaa viisi kiloa. Sisällä on tilaa yhdelle 3,5 tuuman ja kahdelle 2,5 tuuman levylle, SFX-virtalähteelle, 72-82 mm korkealle coolerille ja 280 mm pitkälle näytönohjaimelle. Sylinterimäisen muotoilun ansiosta pieneen koteloon on saatu tehokas ilmavirtaus yläosan 140 mm XT140-tuulettimen avulla.

Cryorig esittelee Takua ja Olaa osastollaan Computex-messuilla. Koteloiden odotetaan saapuvan markkinoille ensi vuoden alkupuolella.