Uusimmat

Dellin kierrätettyyteen panostavassa konseptikannettavassa ei ole yhtäkään ruuvia

19.12.2022 07:51 Muropaketin toimitus

Dell on esitellyt Concept Luna -nimellä kulkevaa projektiaan, jonka päämääränä on tehdä kannettavista paremmin kierrätettäviä.

Dellin Concept Lunassa ei ole Tom’s Hardwaren mukaan yhtäkään laitetta sulkevaa tai komponentteja kannettavaan yhdistävää ruuvia. Laitteen saa avattua SIM-kortin poistotyökalua muistuttavan pinnin avulla. Komponentit voi purkaa lähes kokonaan ilman kaapeleiden irrottamista ja myös näytön irrottaminen helppoa. Tämän myötä laitteen kierrättämisen vaatimaa purkuprosessia on saatu lyhennettyä yli tunnista minuutteihin, kun robotit voivat nopeasti ja helposti purkaa laitteet.

Dell on kehittänyt myös robotteja, jotka kykenevät purkamaan kannettavat ja skannaamaan komponentit, jotta saadaan selville, ovatko osat vielä käyttökelpoisia. Rikkinäiset komponentit voidaan kierrättää ja ehjät käyttää uudelleen. Dell vertaa korjattavaa kannettavaa autoon – ”jos autosta menevät jarrut tai renkaat rikki, ei koko autoa viedä romuttamolle.”

Vielä toistaiseksi kyse on konseptilaitteesta, mutta Dell saa toivottavasti tuotua ainakin osan ideoista myös kuluttajille myytäviin laitteisiin.

Muropaketin uusimmat