UUSIMMAT

FaceShot-aurinkolaseista ponnahtaa esiin kamera

06.05.2017 10:01 |

SnapChatin Spectacles-lasit ovat olleet suuren mielenkiinnon kohteena, mutta myynti satunnaisissa pop-up-kaupoissa on tehnyt niiden hankkimisesta hankalaa. Joukkorahoitusta keräävät Omni-Wearable FaceShot -lasit sitä vastoin haluavat kivuta jokaisen käyttäjän kasvoille.

Oakleyn aurinkolasien muotokieltä härskisti lainaavat lasit kätkevät kameransa toisen puolen sankaan, josta kameraosa on kuvaamista varten käännettävä esiin. Kuvauksesta kerrotaan perinteiseen tapaan punaisena vilkkuvalla led-valolla. Erillistä rec-painiketta ei ole, vaan kuvaus alkaa kameran kääntämällä ulos, ja loppuu kun sen painaa takaisin kehykseen. Kuvausasentoa voi säätää 15 astetta ylös- tai alaspäin, mikäli katsetta haluaa pitää eri suuntaan käännettynä kuin mitä halutaan kuvata.

Laseilla voi kuvata joko 720p-tarkkuudella 60 kuvaa sekunnissa tai 1080p-tarkkuudella 30 kuvaa sekunnissa. Kameran kuvakulmaksi kerrotaan 120 astetta. Videot tallennetaan microSD-muistikortille, josta ne voi siirtää eteenpäin tietokoneelle tai puhelimeen. Lasien akku latautuu puolestaan microUSB-kaapelin avulla. Lasien luvataan sopivan myös vesiurheilun tallentamiseen.

Edullisimmillaan kameralasit lähtevät matkaan Kickstarterin kautta noin 200 dollarilla. Toimitusten luvataan kuitenkin alkavan vasta joulukuussa 2017.