UUSIMMAT

Myös Gigabyte aloitti BIOS-päivitysten jakelun B550- ja X570-emolevyille

10.07.2020 16:08 | Muropaketin toimitus

Uusi BIOS-päivitys lisää tuen Ryzen 3000XT -prosessoreille ja paikkaa AMD:n APU-piirejä vaivanneen SMM Callout -haavoittuvuuden.

Ryzen 3000XT -prosessoreiden julkaisu käynnisti odotetusti BIOS-päivitysten aallon. Se oli toki tiedossa, sillä emolevyvalmistajat ilmoittivat asiasta prosessoreiden julkistuksen aikaan. Gigabyte vahvisti aloittaneensa AMD AGESA Combo V2 1.0.0.2 -päivityksen sisältävän BIOS-päivityksen jakelun. Se on suunnattu ainoastaan uusimmille AMD X570- ja B550-piirisarjallisille emolevyille.

BIOS-päivitys lisää tuen Ryzen 3000XT -prosessoreille ja sisältää korjauksen SMM Callout -haavoittuvuuteen, joka on koskenut AMD:n APU-piirejä. Päivityksen lupaillaan tarjoavan myös suorituskykyoptimointeja.

Näyttää myös siltä, että päivitys lisää tuen myös vielä julkaisemattomille Renoir-koodinimillisille APU-piireille. Emolevykohtaisessa BIOS-päivityksen kuvauksessa mainitaan tuen lisääminen seuraavan sukupolven Radeon-grafiikkaohjaimella varustetuille prosessoreille. Tähän saataneen vahvistus viimeistään APU-piirien julkaisun yhteydessä.

Vanhemmille 400- ja 300-sarjan piirisarjallisille emolevyille vastaava BIOS-päivitys on luvassa heinäkuun loppuun mennessä.

BIOS-päivityksen saa ladattua emolevykohtaisesti Support-osiosta.