Gigabyte vuoti vahingossa seuraavan sukupolven AORUS-kannettavansa tietoja – Alder Lakehan se siellä

12.08.2021 11:01 | Muropaketin toimitus

Gigabyte on tiettävästi vahingossa jättänyt verkossa sijaitsevaan UserBenchmark-tietokantaan informaatiota tulevasta kannettavastaan. AORUS-kannettavat on suunnattu huippuluokan pelisuorituskykyä vaativille käyttäjille.

Vuotaneissa tiedoissa kerrotaan Gigabyten AORUS 17G 17YE5 -kannettavasta. Kyseinen kokoonpano on vuodon perusteella saatavilla kehittyneellä Intelin Alder Lake-P -suorittimella.

20-säikeiset Alder Lake-P -suorittimet pohjautuvat kuudessa ytimessä suorituskykyiseen Golden Cove -arkkitehtuuriin ja kahdeksan ytimen kohdalla virtapiheihin Gracemont-ytimiin. Suorittimeksi voi valita Intel Core i7:n tai Core i9:n.

Wccftech arvioi, että kyseiset suorittimet saattavat olla Core i7-12700H tai 12800H sekä Core i9-12850HK, ja suorittimissa olisi yhdysrakenteinen Intel Xe-LP-näytönohjain. Kannettavissa epäilemättä on myös erillisnäytönohjain tehoa vaativia pelejä varten.

AORUS 17G vaikuttaa olevan edistyksellinen myös muistiteknologiansa suhteen, sillä kannettava tukee vuodon perusteella DDR5-muistiteknologiaa. Markkinoille tuote lienee tulossa vuoden 2022 alkupuolella.