Gigabytellä valmisteilla Eagle-näytönohjainsarja

21.12.2019 08:44 Muropaketin toimitus

Gigabyte on tuoreiden EEC:n rekisteröintien perusteella työstämässä kokonaan uutta Eagle-näytönohjainsarjaa. Sarjasta löytyy merkintöjen perusteella AMD:n ja Nvidian grafiikkapiireihin perustuvia näytönohjaimia.

Gigabyte on ilmeisesti virittelemässä uusia tuulia näytönohjainkattaukseensa. Tästä saatiin esimakua, kun Euraasian talouskomission rekisteröintilistalle ilmestyi suuri joukko Eagle-nimeä kantavia näytönohjaimia.

Uusi mallisarja ei ole asettumassa yksinoikeudella kumpaankaan leiriin, sillä rekisteröidyistä malleista löytyy Radeon RX 5000 -näytönohjaimia, mutta myös Nvidian GeForce RTX 2000 -näytönohjamia. Eagle-sarja kattaa rekisteröintien perusteella myös Geforce GTX 1600 -näytönohjaimet.

Rekisteröidyistä näytönohjaimista löytyy myös vielä julkaisematon Radeon RX 5600 XT -malli. Näytönohjaimesta tullaan näkemään perusversio ja ylikellotettu versio ainakin uudessa Eagle-näytönohjainsarjassa. Radeon RX 5600 XT -näytönohjaimen julkistusta on povattu vuodenvaihteessa alkaville CES 2019 -messuille.

Mitään konkreettista uudesta näytönohjainsarjasta ei toistaiseksi tiedetä. Oletettavasti tulee asettumaan lähelle Aorus-lippulaivasarjaa. Yksi vaihtoehto on, että se tulee korvaamaan jonkin nykyisistä sarjoista. Esimerkiksi Gaming-sarja on nimensä puolesta varsin geneerinen ja Gaming-termi esiintyy melkein kaikkien näytönohjainten nimessä tai ainakin markkinoinnissa. Uusi näytönohjainsarja selkeällä nimellä auttaisi erottumaan joukosta ainakin nimen puolesta.