UUSIMMAT

Google Meet sai piristysruiskeen – uusia taustoja ja tehosteita

20.11.2021 15:50 | Muropaketin toimitus

Etätyöpalaverit jäänevät monien työntekijöiden kohdalla pysyväksi ilmiöksi pandemian jälkeisessä maailmassakin. Yksi suosittu etäpalavereihin keskittynyt sovellus on Google Meet.

Google haluaa panostaa sovellukseen, sillä viime kuukausina se on saanut useita päivityksiä. Tietotekniikkajätti on lisännyt palavereihin osallistuvien maksimimäärän viiteensataan, lisännyt häiriköintiä estävän pitkäkestoisen audio/video-mykistyksen ja tuonut uutena ominaisuutena automaattisen valaistusasetuksen.

Aiemmin tänä vuonna Meet sai myös animoidut taustat, ja tätä ominaisuutta on nyt vielä laajennettu. Aiemmin animoituja taustoja oli saatavilla kuusi. Nyt Google aikoo lisätä niitä Meetiin vielä useita lisää. Uutukaisissa on tarjolla muun muassa kahvilatausta, jonka säätilaa voi muuttaa sateiseksi, lumiseksi ja aurinkoiseksi. Myös se on valittavissa, onko aamu vai ilta.

Jos haluaa käyttää omaa, videokameran näyttämää taustaa vaikkapa huoneestaan, sitä voi ehostaa. Tarjolla on erilaisia valaistusasetuksia sekä värisuotimia.

Ominaisuudet saapuvat ensin web-sovellukseen. Myöhemmin ne on saatavilla myös Android ja iOS -sovelluksiin. Vielä yhtenä rajoituksena ominaisuudet saapuvat ensimmäisenä vain Google Workspace, G Suite Basic ja Business -käyttäjille. Ilmaiskäyttäjät joutuvat siis odottelemaan.