UUSIMMAT

Google-pomo myönsi – paljastaisi vierailijalle kodin ääntä ja videota tallentavat älylaitteet

20.10.2019 20:05 | Muropaketin toimitus

Googlelle tuli brittimedian haastattelussa tuli esiin pulma, jota mobiilijätti ei tiettävästi ollut edes vielä ehtinyt pohtimaan.

Googlen laitepäällikkö Rick Osterloh joutui miettimään BBC:n haastattelussa yllättävää kysymystä. Häntä haastettiin siitä, pitäisikö videoivat ja kuuntelevat, Google Nestin tai Amazon Echon kaltaiset älylaitteet sulkea, ennen kuin vieraat astuvat sisälle käyttäjän kotiin.

– Jukra, enpä ole ajatellut tätä aiemmin ihan tällä tavalla, Osterloh häkeltyi.

– Minä tekisin niin. Ja kun joku astuu kotiini, tuotteiden pitäisi luultavasti yrittää huomioida tämä itse, Osterloh pohti.

Osterloh sanoi myös, että laitteiden tulisi ajatella kaikkia käyttäjiä ja laitteiden lähellä olevia tekijöitä, viitaten esimerkiksi juuri vieraisiin.

Google Nest -valvontakameroissa on merkkivalo, joka loistaa sen ollessa tallennusmoodissa. Tätä ei voi ottaa pois päältä, mutta vieraan täytyisi toki tietää mitä valo tarkoittaa – ja huomata se.

BBC:n mielestä idea siitä, että käyttäjän pitäisi juosta ympäri taloa sulkemassa laitteita, on hankala. Mahdollisesti tällaisiakin asioita joudutaan joka tapauksessa pohtimaan tulevaisuudessa entistä enemmän.

Suomessakin on tuomittu henkilöitä salakuvaamisesta. Laissa ei ole kuitenkaan yksiselitteistä rajaa sille, milloin kodissa kuvaaminen muuttuu salakuvaamiseksi tai -kuunteluksi.

Muropaketin uusimmat