Uusimmat

Googlen omat työntekijät pilkkaavat Incognito-tilaa – yksityinen selaaminen on vitsi

15.10.2022 18:22 Muropaketin toimitus

Google Chromesta löytyy yksityinen tila, jota kutsutaan myös nimellä Incognito. Se ei kuitenkaan ole kovinkaan yksityinen, ja sekös naurattaa myös Googlella.

Bloombergin mukaan Googlen insinöörit ovat pilkanneet Incognito-tilaa jo vuodesta 2018 saakka. Bloombergin jakamassa chat-keskustelussa eräs Googlen insinööri kertoo, että yrityksen oli muutettava sekä vakoojakuvaketta että Incognito-nimeä, koska ne antavat käyttäjille väärän vaikutelman.

Ongelmana oli, että kokemattomat käyttäjät luulivat yksityisen tilan olevan paljon suojatumpi, kuin se oikeasti on. Tämän vuoksi Incognito-nimestä ja myös vakoojaikonista piti luopua.

Toisen työntekijän kerrotaan ehdottaneen piloillaan Homer Simpsonin kuvaa ikoniksi, koska se kertoisi ”tarkasti yksityisyyden tason”, jonka Incognito-tila tarjoaa.

Chromen Incognito-tila estää selainta tallentamasta selaushistoriaasi ja muita yksityisiä tietoja, ja Chrome ei myöskään tallenna selausistuntoa. Siitä voi olla apua perheenjäseniltä tai kämppäkavereilta piilotteluun, mutta syvempää yksityisyyden suojaa se ei tarjoa.

Incognito-tila ei kuitenkaan esimerkiksi peitä IP-osoitetta, sijaintia tai muita tunnistetietoja, ja esimerkiksi Google kerää edelleen käyttäjädataa Incognito-tilan ollessa päällä.