Hurjaan 480 hertsin virkistystajuuteen kykenevät näyttöpaneelit kehitteillä

28.07.2021 19:30 | Muropaketin toimitus

AU Optronics ja LG Display ovat kehittämässä 480 hertsin virkistystaajuuteen yltäviä paneeleita. Markkinoille näytöt saataneen vasta vuoden 2023 aikana.

AU Optronics ja LG Display paljastivat tulevaisuuden suunnitelmiaan näyttöpaneeleiden kehityksessä. Kummaltakin taholta on odotettavissa tulevaisuudessa 480 hertsin virkistystaajuuteen yltäviä paneeleita. Aika ei ole vielä aivan kypsä niille, sillä LG odottaa saavansa paneelit tuotantoon ensi vuoden viimeisellä neljänneksellä. AU Optronicsin osalta aikataulu ei ole niin tarkka, mutta tuotannon odotetaan alkavan ensi vuoden aikana.

AU Optronicsilta on kuitenkin lupa odottaa lähiaikoina 360 hertsin virkistystaajuuteen yltäviä 2560 x 1440 -resoluutiolla olevia paneeleita. Niiden odotetaan pääsevän tuotantoon vielä tämän vuoden aikana. Valmistajan tavoitteena on myös UHD-resoluution paneelit, joissa virkistystaajuus on 240 hertsiä.

LG Displayn suunnitelmissa on kasvattaa Mini LED -tekniikan käyttöä paneeleissa. Kehitteillä on myös IPS Black -teknologia, jonka tavoitteena on syventää mustan sävyjä ja terävyyttä, mutta myös parantaa katselukulmia ja värikylläisyyttä. Valmistajan tavoitteisiin kuuluu myös parantaa paneeleiden väritoistoa niin, että se kattaa 100 prosenttia DCI-P3 -väriavaruudesta.