Uusimmat

Intel Arrow Laket kilpailevat tulevien Applen mobiilisuorittimien kanssa – tiheää viivanleveyttä ja tehokas uuden sukupolven näytönohjain

24.02.2022 07:41 Muropaketin toimitus

AdoredTV vuoti tietoja Intelin suunnitelmia 15. sukupolven Arrow Lake -suorittimiensa suhteen. Luvassa on merkittävä päivitys suorittimen CPU- ja grafiikkapiiriarkkitehtuuriin.

Wccftech arvioi, että Intelin Arrow Laket on kehitetty ensisijaisesti kannettavat tietokoneet mielessä, erityisesti Applen seuraavan sukupolven MacBook 14″ -kannettavien mobiilisuorittimien kilpailijoiksi. Luvassa on kuitenkin myös Arrow Lake-S -suorittimia pöytätietokoneisiin kannettavien Arrow Lake-P -suorittimien lisäksi.

Alder Laken tapaan hybridiarkkitehtuuriin luottava Arrow Lake käyttää uusia, suorituskykyisiä Lion Cove -nimisiä P-ytimiä ja energiatehokkaita, Skymont-nimisiä E-ytimiä. Arrow Lake hyödyntää myös uutta hajautettua arkkitehtuuria, jossa järjestelmäpiiri on rakennettu eri osioista koostuvista laatoista.

Nykyisten tietojen mukaan Arrow Laket valmistetaan taiwanilaisella TSMC:llä kolmen nanometrin viivanleveydellä ainakin CPU- ja grafiikkapiirien osalta. Osa järjestelmäpiirin vähemmän merkittävien ominaisuuksien valmistuksesta jäisi Intelin 20A -valmistusprosessin harteille.

Yhdysrakenteisessa grafiikkapiirissä Intel aikoo hyödyntää uutta Battlemage-arkkitehtuuria, joka sisältää jopa 320 EU-laskentayksikköä tai 20 Xe-ydintä. Wccftechin arvion mukaan näytönohjaimen myötä Arrow Lakeihin olisi luvassa erittäin tehokasta suorituskykyä grafiikkaosastolle. On huhuttu myös vielä tehokkaammista yhdysrakenteisista näytönohjainratkaisuista, joissa olisi 384 EU-yksikköä.

Vuotaneen tiekartan perusteella ensimmäiset testivedokset Arrow Lakeista ovat valmiina vuoden 2022 lopulla ja vuoden 2023 alkupuolella. Massatuotanto alkaisi vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä, ja markkinoille ne saapuisivat vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä.

LUE MYÖS: Intel palkkasi Applen M1-piirejä kehittäneen teknologiavelhon – ”Hienoja asioita luvassa” – Muropaketti.com